Poliția Română a lansat un avertisment! O nouă înșelătorie, care te poate lăsa fără bani, circulă pe diferite aplicații de mesagerie

Poliția Română a lansat un avertisment! O nouă înșelătorie, care te poate lăsa fără bani, circulă pe diferite aplicații de mesagerie
Foto: Facebook/Poliția Română

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției Române, este vorba despre mesaje text primite pe telefon prin care se anunţă oprirea energiei electrice şi efectuarea unei plăţi.

„Grijă mare să nu ajungi în situația asta!

Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală!

Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală?

Pas la scam!

Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii!

Seară bună oameni vigilenți”

Poliția atrage atentia asupra unei noi metode de fraudare online

Cu puțin timp în urmă, Poliția Romînă a tras un alt semnal de alarmă cu privire la o nouă campanie de fraudă online, prin care unele persoane susțin că ar fi ofițeri de poliție și trimit înștiințări prin e-mail.

Autoritățile recomandă ca, în cazul în care primim astfel de mesaje electronice, să le ignorăm și să nu accesăm link-urile pe care acestea le conțin.

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE!

Poliția Română nu trimite astfel de mail-uri!

Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime.

Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli … Traducerea a dat eroare.

Să auzim doar de bine!”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de reprezentanții Poliției Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe