Prezența urșilor, semnalată în cinci localități din județul Harghita

Prezența urșilor, semnalată în cinci localități din județul Harghita
Foto: Pixabay.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a semnalat marți, 26 aprilie, prezența unor urși în cinci localități din județ. Unul dintre animale a atacat o vacă. Urşii fiind observaţi în localităţile Bălan, Fitod, Ciuboteni, Hodoşa şi Liban.

Mai mulți urși, observați în județul Harghita

„În data de 26 aprilie, (…) în localitatea Liban (…) a fost semnalat faptul că un urs a atacat o vacă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Detaşamentului 4 Jandarmi Gheorgheni, însă până la sosirea echipajului, ursul dispăruse.

Din păcate, animalul atacat a trebuit sacrificat”, precizează reprezentanții IJJ Harghita, citați de Agerpres.

Potrivit jandarmilor harghiteni, un urs a fost semnalat de către un cetăţean în localitatea Bălan, pe 22 aprilie. La faţa locului au intervenit poliţiştii, care au găsit o scândură smulsă de la un garaj, însă animalul nu mai era acolo.

Prezența urșilor, semnalată de 50 de ori

Pe 23 aprilie, un alt apel semnala prezenţa unui urs la intrarea în localitatea Fitod, dar sesizarea nu a fost confirmată de jandarmii care au intervenit la faţa locului. În aceeaşi zi, un alt cetăţean anunţa la 112 că un urs a fost observat în localitatea Ciuboteni.

„O ursoaică cu pui a fost văzută ulterior în localitatea Hodoşa, însă până la sosirea forţelor de ordine a părăsit zona.

Astfel, de la începutul anului au fost înregistrate peste 50 de apeluri prin care era semnalată prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite.

Cetăţenilor li se recomandă ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”,  relatează Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:43 - Iranul poate furniza Rusiei piese auto, cumpărând oțel de la Moscova
14:42 - Ion Rădoi, despre stenogramele DNA în care sindicaliștii ar fi vorbit despre lichidarea lui Drulă: „Nu mai aveau ce să inventeze” / Liderul sindical, întrebat dacă a fost „turnat” de Cristian Piedone (VIDEO)
14:41 - Formularul de constatare amiabilă în urma unui accident rutier va putea fi completat și electronic
14:34 - Wargha Enayati, dezvăluiri despre viața fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria: „Provin dintr-o familie care a îmbinat mereu antreprenoriatul cu me­dicina”
14:15 - Maia Sandu a rupt tăcerea. Președinta Republicii Moldova a comentat reținerea lui Igor Dodon, după trei zile
14:12 - Cum se declară la recensământ copiii care provin din familii mixte în care unul din părinți e rom. Cătălin Manea: Vom avea o imagine mult mai clară a României
14:08 - Bărbat din Botoșani surprins în bar cu o grenadă pe care a găsit-o într-un șanț
13:56 - Nicolae Ciucă: Inflația are un caracter generalizat la nivel european și mondial. Măsurile au venit să diminueze impactul asupra vieții românilor / Vom asigura facilități firmelor care își relocă activitatea în România (VIDEO)
13:50 - Dragoș Petrescu, despre sacrificiile făcute la început de drum: „Cred că am recuperat cu succes”
13:45 - Rusia a început să rămână fără tancuri moderne pregătite de luptă în Ucraina, arată evaluarea Ministerului britanic al Apărării