Restricții de circulație pe podul de la Brăila: „Am vrea sa se evite orice eveniment neplăcut”

Restricții de circulație pe podul de la Brăila: Am vrea sa se evite orice eveniment neplăcut
Foto: captura video.

Deși prevăzut cu benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, pe podul suspendat de la Brăila nu va fi permis accesul bicicliștilor și pietonilor din motive care țin de siguranța acestora, Acesta reprezintă cel mai mare proiect de infrastructura din România ultimilor 30 de ani, lucrările fiind în grafic, informează debraila.ro.

Bicicliștii și pietonii nu au acces la pod

Potrivit sursei citate, în timpul operațiunii de ridicare și montare a ultimului segment de tablier metalic, operațiune care va fi urmată de sudarea și asfaltarea căii de rulare formată din tabliere, reprezentantul constructorului a anunțat faptul că bicicliștii și pietonii nu vor putea trece Dunărea pe pod. Ulterior, informația a fost confirmată și de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Discuția legată de zonele adiacente podului, acele piste pentru biciclete… Este strict o zonă de siguranță, care va fi folosita pe partea de mentenanța. Pietonii nu vor avea acces din motive de siguranță. Am vrea sa se evite orice eveniment neplăcut. Din cate știu, este o decizie bătută în cuie”, a explicat Viorel Eșanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor din partea constructorului.

Al treilea pod din Europa

Potrivit proiectului, podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrala, la care se adaugă doua deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila si 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale si al lungimii.

Lățimea totala va fi 31 de metri si va cuprinde patru benzi de circulație a cate 3,50 metri lățime fiecare, patru benzi de încadrare a cate 0,5 metri lățime fiecare, doua acostamente de 1,50 metri lățime si o zona mediana cu lățimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte si de alta, doua benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest