Şcolile din Oradea ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane de lei

Şcolile din Oradea ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane de lei
Sursa foto: Shutterstock

Consiliul Local Oradea s-a reunit vineri, într-o şedinţă extraordinară organizată online, pentru a aproba documentația care trebuie depusă până marţi la finanţator.

Şcolile din Oradea ar putea obține finanțare pentru a putea fi digitalizate

„Ideea este mai veche, dar până acum nu am identificat sursa de finanţare. Acum încercăm să acoperim investiţia prin PNRR, fapt pentru care suntem nevoiţi să depunem documentele până pe 29 martie pentru a încerca să obţinem finanţarea”, a explicat directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

În etapa de pregătire a proiectului, viceprimarul Antonia Nica şi angajaţii DMPFI au avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor şcolilor orădene şi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor, Pentru stabilirea nevoilor şcolilor orădene.

În ce vor fi investiți 75,2 milioane de lei

Investiţia, care urmează să fie acoperită prin PNRR, vizează achiziţia de mobilier, tablă interactivă, laptop şi multe altele pentru toate şcolile orădene. De asemenea, proiectul presupune şi reabilitarea atelierelor pentru toate unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

„Sperăm ca în cel mai scurt timp să dăm drumul la procedura de licitaţie pentru acest proiect”, a declarat primarul Florin Birta în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Hotărârea privind promovarea proiectului a fost adoptată fără discuţii de către consilierii locali orădeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe