Şcolile din Oradea ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane de lei

Şcolile din Oradea ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane de lei
Sursa foto: Shutterstock

Consiliul Local Oradea s-a reunit vineri, într-o şedinţă extraordinară organizată online, pentru a aproba documentația care trebuie depusă până marţi la finanţator.

Şcolile din Oradea ar putea obține finanțare pentru a putea fi digitalizate

„Ideea este mai veche, dar până acum nu am identificat sursa de finanţare. Acum încercăm să acoperim investiţia prin PNRR, fapt pentru care suntem nevoiţi să depunem documentele până pe 29 martie pentru a încerca să obţinem finanţarea”, a explicat directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

În etapa de pregătire a proiectului, viceprimarul Antonia Nica şi angajaţii DMPFI au avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor şcolilor orădene şi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor, Pentru stabilirea nevoilor şcolilor orădene.

În ce vor fi investiți 75,2 milioane de lei

Investiţia, care urmează să fie acoperită prin PNRR, vizează achiziţia de mobilier, tablă interactivă, laptop şi multe altele pentru toate şcolile orădene. De asemenea, proiectul presupune şi reabilitarea atelierelor pentru toate unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

„Sperăm ca în cel mai scurt timp să dăm drumul la procedura de licitaţie pentru acest proiect”, a declarat primarul Florin Birta în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Hotărârea privind promovarea proiectului a fost adoptată fără discuţii de către consilierii locali orădeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:59 - Rusia: Atacuri în Daghestan. Şase poliţişti şi un preot au fost ucişi (VIDEO)
23:46 - Patru oameni au mai rămas în cursa pentru șefia USR. Cristian Seidler vrea un tandem – el, la conducerea partidului, Elena Lasconi – candidata USR la prezidențiale (VIDEO)
23:14 - IPS Teodosie, sfaturi în căsnicie: Recomandarea pentru femeile care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor
22:52 - Botoșani: Accident de muncă o fabrică de lactate. Patru bărbaţi au căzut într-un bazin de decantare / UPDATE: Toți cei patru au murit. Printre ei e și directorul fabricii
22:33 - De ce-și găsesc fetele tot mai greu iubiți? Jorge: „Băieții zici că s-au ascuns în gaură de șarpe. Sau dacă sunt, n-ai ce să faci cu ei, că nu sunt destul de maturi. Băi băieți, hai să ne revenim un pic!”
21:59 - „A murit ca un câine”. Văduva victimei lui Mario Iorgulescu e disperată, după ce a aflat că pedeapsa acestuia cu închisoarea a fost anulată: „Nu mai rezist, nu mai suport”
21:26 - Connect-R, dezvăluiri emoționante despre părinții săi: Mama vinde și acum ziare la tarabă. Tata este un copil și așa a rămas toată viața
21:05 - Irina Columbeanu are planuri mari. În ce țară din Europa își dorește să studieze: „Vreau să merg la o școală de medicină. Sunt foarte pasionată de acest subiect”
20:41 - Ca-n filmele de comedie: Cum s-a ales un hoț beat cu încă două acuzații, pe lângă cea de furt calificat
20:22 - Nouă metodă de înșelăciune – „coletul”. Recomandările polițiștilor