Sibiu: Cel mai mare focar de COVID-19 din județ, de la începutul pandemiei. 40 de persoane de la un cămin de bătrâni privat sunt infectate

Sibiu: Cel mai mare focar de COVID-19 din județ, de la începutul pandemiei. 40 de persoane de la un cămin de bătrâni privat sunt infectate
Sursa Foto: Hepta

Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni privat dinjudețul Sibiu. 40 de persoane, dintre care9 angajați și 31 vârstnici au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus.Până acum, în respectiva instituțieau fost testate 115 persoane, respectiv 76 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 80 și 96 de ani, și 39 de angajați.

Focarul estecel mai mare de până acum înregistrat de la debutul pandemieiîn județul SIbiu, iar ca urmare a declanșăriiacestuia, cele 40 de persoane se află în izolare.

„Toate persoanele din cămin confirmate cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatice, drept dovadă că nu au rămas internate. În cămin am luat toate măsurile de dezinfectare și aerisire a camerelor”, a declaratdirectoarea căminului, pentruturnulsfatului.ro.

Potrivit Sibiu Independent,numele azilului de bătrâni esteSenioren Haus BethelȘelimbăr. Vecinii instituției au ddeclarat pentru sursa citată că în ultimele zile au văzut multe ambulanțe care au preluat persoane din centru.

În cadrul unui Centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din Șelimbăr, DSP Sibiu a identificat un focar de infecție care a evoluat cu un număr de 40 de cazuri pozitive, dintre care 9 sunt angajați, iar 31 beneficiari. În cadrul centrului au fost testate în total un număr de 115 persoane (76 de beneficiari și 39 de angajați).Ținând cont că toate cele 40 de cazuri sunt izolate de comunitate, nu se impune măsura carantinării localității Șelimbăr”, a declarat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii județului Sibiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”