Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit

Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
Spărgători de semințe din Bacău, alături de polițiștii locali / Foto: Zdbc.ro.

Poliția Locală Bacău continuă campania de sancționare a cetățenilor care fac mizerie de domeniul public. Cele mai des întâlnite cazuri se referă la persoanele care sparg semințe pe bănci, în parcuri, fără să strângă în urma lor.

„Cu toții ne dorim parcuri îngrijite și curate și nu ne face deloc plăcere să stăm pe covoare de coji de semințe atunci când ieșim la aer curat sau la joacă cu copii”, a precizat Poliția Locală, pe Facebook.

În weekend-ul trecut, polițiștii au aplicat mai multe amenzi persoanelor surprinse la spart semințe în zone cheie ale orașului, precum parcurile centrale și altul, din zona de nord.

Ce amenzi au primit spărgătorii de semințe

Cetățenii care au încălcat regulile de bun simț au fost sancționate cu amenzi cuprinse între 100 și 300 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, au fost puși să facă curățenie în urma lor.

Poliția Locală Bacău va continua „raziile”.

„Obiceiurile nedemne de o comunitate civilizată trebuie să dispară, de aceea apelăm și la simțul dumneavoastră civic pentru a ne sesiza astfel de fapte la numărul de telefon 0234/986 disponibil 24h/24h”, a anunțat Poliția Locală Bacău.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)