Strigătul disperat al unei mame din Sibiu, care luptă cu dependența fiicei de droguri: „Inteligența probabil că a fost unul dintre motive”

Strigătul disperat al unei mame din Sibiu, care luptă cu dependența fiicei de droguri: „Inteligența probabil că a fost unul dintre motive
Foto: pixabay.

O mamă din Sibiu a luat cuvântul la o conferință publică și a descris suferința prin care trece fiica ei dependentă de droguri, amfetamine. Femeia a susținut că sistemul de sănătate din România în 2023 nu este pregătit să ofere ajutor, spitalele de psihiatrie sunt depășite, personalul medical este limitat, iar legile din țară nu oferă suficiente șanse de recuperare.

Sibianca a apelat la ajutorul specialiștilor

Sibianca a cerut ajutorul autorităților, medicilor, psihologilor și părinților prezenți, în încercarea de a găsi soluții pentru combaterea dependenței de droguri.

Copilul meu este dependent. Acum este cu tatăl ei în cameră, închisă în casă, de frică să nu iasă și să ia droguri. Acum trei zile am fost internată cu ea în spital, legată de pat, sedată, ca să reziste, pentru că nu am putut să rămân cu ea. Sunt la capătul puterilor”, își începe mama povestea, cu ochii în lacrimi, citată de turnul sfatului.

Inteligența, motivul autodistrugerii

Sibianca susține că a încercat tot, tratamente psihiatrice, internări în spital, terapii, dar nimic nu funcționează. Fata este violentă, distruge tot în casă, se distruge pe ea. Mama ei spune că a fost un copil minunat, cu note foarte bune, foarte talentată și inteligentă.

„Inteligența probabil că a fost unul dintre motive. Încercarea de a epata, de a încerca lucruri noi, de a atrage atenția. Problema este că nu am găsit soluții și de aceea sunt aici. Tratamentul psihiatric nu ne-a ajutat, spitalele de psihiatrie nu sunt pregătite.

În Spitalul de Psihiatrie am fost internată de două ori, aici, la Sibiu. Am stat cu ea acolo, asistentele sunt depășite, terapeuți nu sunt, medicii ca să poată să-i susțină și să-i stăpânească îi sedează.

Nu au de ales, sunt de acord, dar de data aceasta fiicei mele i s-au dat niște medicamente foarte puternice care puteau să-i facă și mai rău, poate, dar nu aveau de ales. Asta este țara. Atât se poate la acest moment pentru că legislația nu permite mai mult”, spune femeia.

Urmăriți B1TV.ro și pe