Tichete în valoare de 150 de lei pentru copiii care fac sport de performanță: de când intră în vigoare

Tichete în valoare de 150 de lei pentru copiii care fac sport de performanță: de când intră în vigoare
Tichete în valoare de 150 de lei pentru copiii care fac sport de performanță: de când intră în vigoare. Foto: Pixabay

Cei mici care sunt legitimați la un club sportiv și fac sport de performanță vor primi de la 1 ianuarie 2023 tichete în valoare de 150 de lei pe lună.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea.

Valoarea tichetelor oferite va fi de 150 de lei

Copiii și juniorii legitimați la cluburile sportive înființate conform legii, care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale, beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, potrivit unei legi promulgată marți de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit acesteia, fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 lei, scrie Antena 3.

Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

De când intră în vigoare legea

Prezenta lege se aplică începând cu 1 ianuarie 2023, iar fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Legea a fost votată de Camera Deputaților pe 26 octombrie, cu 237 de voturi „pentru” și 18 abțineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe