Timiș: Descinderi de amploare la 17 domicilii ale unor suspecți de trafic de droguri și migranți

Timiș: Descinderi de amploare la 17 domicilii ale unor suspecți de trafic de droguri și migranți

Polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara și TrupeleSpeciale de Intervenție a Jandarmeriei, au luat cu asalt zeci de locuințe, marți dimineață, unde aveau informații că s-ar ascundemembriii uneia dintre cele mai puternice grupări de trafic de migranți din vestul țării.

Descinderile au avut loc dis-de-dimineață, în 17 locații din Timișoara și Timiș.

AnchetaDIICOT a relevat căexistau doi lideri care coordonau transferul migranților care intrau ilegal din Serbia pe la granițele din Caraș Severin sau Timiș spre Ungaria.

Persoanele care traversau ilegal România erau ajutateși adăpostite, în diverse locații retrase, inclusiv un depozit lângă Lugoj care a fost închiriat pentru a fi transformat în adăpost temporar pentru cei care doreau să ajungă în vestul Europei. Liderii grupării racolau transportatori care îi duceau pe migranți până la granița cu Ungaria, una dintre rutele preferate fiind prin județul Arad, scrie stiripe surse.ro.

Pentru atranzita România în siguranță și a ajunge înUngaria, fiecare migrantplătea 500 de euro. Banii mergeaula liderii grupării, transportatorii primind între 40 și 60 de euro pentru fiecare persoană scoasă din țară.

Pe lângă traficul de migranți, unul dintre lideri se ocupa și cu traficul de droguri de mare risc, mai exactMDM.Unul dintre acestiaa fost prins, în noaptea de luni spre marți,în vamă, în timp ce pleca spre Serbia, după ce a fost dat în consemn la frontieră. Suspecții urmează să fie aduși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.