Un apartament din Cluj a luat foc din cauza efectului de lupă al termopanului (VIDEO)

Un apartament din Cluj a luat foc din cauza efectului de lupă al termopanului (VIDEO)
Sursa Foto: Cluj 24.ro

Un apartament din Cluj a luat foc marți, după ce ferestrele balconului au acționat precum o lupă, amplificând razele soarelui. Pompierii de la ISU Cluj au intervenit cu două autospeciale de stingere şi una cu scară, focul fiind lichidat rapid.

”Incendiul a fost localizat, se lucrează pentru lichidare, nu sunt victime, au ars bunurile depozitate pe balcon. Autoplatforma de lucru la înălţime nu a fost necesară pentru localizarea incendiului”, au transmis reprezentanţii ISU Cluj, citați de Cluj24.ro.

Pompierii au precizat că în momentul producerii incendiului proprietarul nu se afla acasă, trecătorii fiind cei care au alertat autorităţile.

”Proprietarii apartamentului nu erau acasă în momentul izbucnirii focului şi au ajuns ulterior. Pentru a putea intra în interior, pompierii au spart uşa. Au ars doar bunurile de pe balcon şi tâmplăria termopan. Urmează să fie stabilite cauzele incendiului”, au precizat pompierii.

Potrivit specialiștilor, incendiul a fost provocat prin așa-numitul efect de lupă al termopanului, în care lumina și căldura soarelui se concentrează într-o zonă care ia foc.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o