Un copil de doi ani din Neamț, bătut de mamă și de concubinul ei. Micuțul a intrat în comă

Un copil de doi ani din Neamț, bătut de mamă și de concubinul ei. Micuțul a intrat în comă
Foto: pixabay.

Un copil de doi ani din Neamț a intrat în comă, după ce a fost agresat de părinți. Acesta a fost transferat la Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” din Iaşi.

Micuțul a fost bătut de mamă, o tânără de 20 de ani și de concubinul acesteia. Cei trei locuind în localitatea Urecheni, județul Neamț.

„După toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală. Avea fracturi vechi şi noi, necroză pe fesă, contuzii şi echimoze, dar şi contuzie cerebrală şi hemoragie intracerebrală.

Părinţii nu îşi pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menţinere a funcţiilor vitale.

Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul”, a preciza Alina Belu,  managerul Spitalului de Pediatrie „Sf Maria”, citată de Agerpres.

Potrivit specialiștilor ieșeni, copilul se zbate între viață și moarte. Micuțul respiră cu ajutorul  aparatelor şi se afla în comă profundă.

Mama şi concubinul acesteia, un tânăr de 17 ani,  au fost reţinuţi şi arestaţi ulterior pentru 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală şi rele tratamente aplicate minorului.

Urmăriți B1TV.ro și pe