Un nor cumulus a speriat un oraş întreg! Oamenii din Iași au crezut că vine tornada

Un nor cumulus a speriat un oraş întreg! Oamenii din Iași au crezut că vine tornada
Meteorologii spun că fenomenul este unul destul de rar şi se produce doar dimineaţa, atunci când soarele luminează doar o porţiune a cerului, sursăfoto: captură YT

Ieșenii care au zărit pe cer un nor neobişnuit, au fost speriați şi au crezut că vine tornada. Vorbim de un nor Cumulus luminat de razele soarelui la răsărit, fenomen produs la ora 7.30 – 7.50.

Este vorba despre vestitul nor Cumulus, care a fost luminat de razele soarelui

Oamenii s-au speriat foarte tare în momentul în care pe cer a apărut un nor care seamănă foarte tare cu o tornadă, sau cu cel provocat de o explozie nucleară.

Zeci de ieşeni au fotografiat fenomenul meteo şi au postat apoi fotografiile pe reţelele de socializare, unde s-au întrebat despre ce poate fi vorba.

Meteorologii spun că fenomenul este unul destul de rar şi se produce doar dimineaţa, atunci când soarele luminează doar o porţiune a cerului.

Vorbim de două formaţiuni noroase, nori stratiformi care se află la altitudine şi care sunt specifici pentru această perioadă a anului, dar şi un nor Cumulus, care s-a format în urma instabilităţii atmosferice din ultimele zile.

Cum se formează norii

Atunci când soarele strălucește, o parte din apa de la suprafața pământului se evaporă și capătă formă gazoasă – vaporii de apă.

Aerul cald urcă și, astfel, urcă și vaporii de apă pe cer. La înălțime, aceștia se răcesc și se adună sub formă de picături în jurul unor altor particule minuscule de praf sau fum, creându-se un nor.

Un nor este alcătuit, prin urmare, din miliarde de picături de apă. Și, pentru că fiecare picătură de apă este extrem de ușoară, norul plutește în atmosferă și nu poate cădea.

„Abia atunci când mai multe particule de apă se ridică și se adună împreună devin norii grei. Apoi cad din nou pe pământ din cauza gravitației – sub formă de ploaie, grindină sau ninsoare, în funcție de temperatură”, au conchis specialiștii, potrivit gandul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe