Un nou focar de coronavirus în județul Vaslui: Peste 60 de persoane, infectate cu coronavirusla un centru de recuperare neuropsihică

Un nou focar de coronavirus în județul Vaslui: Peste 60 de persoane, infectate cu coronavirusla un centru de recuperare neuropsihică
Sursa foto: Pixabay

Un nou focar de coronavirus pune în alertă autoritățile din județul Vaslui. Nu mai puțin de 63 de persoane au fost confirmate pozitiv cu SARS-Cov-2 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, comuna Vutcani. Autoritățile au dispus crantinarea acestui centru.

Potrivit DSP Vaslui, 41 de pacienți și 22 de angajați ai centrului au fost testați pozitiv. Totodată un pacient de 42 de ani care nu avea simptome a fost confirmat pozitiv la o clinică din Iași, astfel că DSP a început ancheta epidemiologică.

Ulterior, au fost confirmați pozitivi 41 de beneficiari și 22 de angajați din cadrul centrului.

Probabilitatea să fie depistate și alte persoane pozitive este mare, dar și riscul ca persoanele care sunt acum negative să se îmbolnăvească, motiv pentru care Comitetul Județ̦ean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis instituirea carantinei pentru de 14 zile la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești.

Cei care nu au nevoie de internare vor vor primi tratament indicat de echipa de medici și vor fi monitorizaţi zilnic. De asemenea, angajații rămân la locul de muncă 14 zile.

Cel mai mare focar de COVID-19 din județul Vaslui

Cel mai mare focar din județ este cel de la un centru pentru persoane cu dizabilități din Huși, unde 190 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

“Pe data de 8 august am anunțat instituirea carantinei în Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoana adultă cu dizabilități din municipiul Huși. Încă de atunci noi am comunicat un număr de 76 de persoane depistate pozitiv, care se aflau în locația carantinată. Acest număr de cazuri a fost raportat de INSP abia în cursul zilei de astăzi. De aici a apărut această creștere bruscă, de la o desincronizare între DSP și INSP.

În momentul de față sunt 190 de persoane pozitive în acel centru carantinat, 158 de beneficiari și 32 de angajați. Ancheta epidemiologică este în desfășurare și așteptăm situația actualizată de la DSP Vaslui”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Vaslui.

Bilanțul pandemiei de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică (GCS)anunță, luni, că în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 733 de noi cazuri deCOVID-19, dintr-un total de 6.390 de teste efectuate în același interval. De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 233 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 38 de pacienți cuCOVID-19au decedat de duminică până luni, ora 13.00.

În acest moment, la ATI sunt internate 497 de persoane testate pozitiv cu noulcoronavirus, un record negativ înregistrat de țara noastră de la începutul epidemiei de SARS-CoV-2.

Ultima oră
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj
13:38 - Marcel Ciolacu, întrebat despre schimbarea conducerii ANRE: Mie nu mi-a solicitat cineva acest lucru. Nu știu dacă ANRE trebuie să urmărească facturi (VIDEO)