Un urs a atacat o gospodărie și a ucis mai multe animale, lângă Pitești (VIDEO)

Un urs a atacat o gospodărie și a ucis mai multe animale, lângă Pitești (VIDEO)
Urs pe Transfăgărășan / Foto: captură B1 TV

Urșii se apropie tot mai mult de orașele aglomerate si atacă tot ce prind. S-a întâmplat și într-o comună din județul Argeș, la doi pași de Pitești, unde un urs a atacat o gospodărie și a ucis mai multe animale.

Atacul a avut loc în comuna argeșeană Budeasa. Camerele video au surprins momentul în care ursul, aflat deja în gospodărie, urmăreşte cu atenţie mişcarea haotică a turmei şi, la un moment dat, atacă o oaie.

Un urs a atacat o gospodărie din Argeș, la doar doi pași de Pitești

Animalul este doborât într-o fracţiune de secundă. După câteva momente, în care pare că vrea să mai atace o dată, ursul înşfacă prada şi părăseşte gospodăria.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Localnicii spun astfel de atacuri au mai existat în trecut, însă de ani de zile nu au mai fost călcați de urși. Până acum, când se pare că pădurea de lângă comuna Budeasa s-a repopulat din nou cu urși.

Turiștii, tot mai expuși în fața animalelor sălbatice

Inconștiență maximă din partea turiștilor la întâlnirea cu ursul pe Transfăgărășan! Oamenii ajung să trateze animalele sălbatice ca pe cele de companie, fără să realizeze pericolul la care se expun.

În imagini se vede cum ursul cotrobăie printre mașini, în zona Cascadei Bâlea, loc în care se află foarte mulți turiști. La un moment dat, un turist inconștient se apropie amenințător pentru a surprinde imagini cu animalul.

Tot mai mulți turiști, dornici să interacționeze cu animalele sălbatice fără să conștientizeze pericolul

Și cazul nu este singular. Alți doi motocicliști au oprit la o distanță incredibil de mică față de urs, însă acesta care trece razant pe lângă ei, însă fără să/i atace. Animalul pare că este obișnuit cu oamenii și cu traficul.

Urșii își fac apariția tot mai des. Alți turiști aflați pe Transfăgărășan au filmat un alt animal în căutare de hrană. Oamenii susțin că este al patrulea urs pe care îl văd în drumul lor. Însă de data asta, turiștii au respectat cerințele autorităților și nu au interacționat cu animalul.