Vinovații pentru alcoolul contrafăcut, din cauza căruia au murit 17 persoane, trimiși în judecată

Vinovații pentru alcoolul contrafăcut, din cauza căruia au murit 17 persoane, trimiși în judecată
Foto: Pixabay.com

La finalul săptămânii trecute, procurorii ieşeni au trimis în judecată trei cetăţeni de origine arabă, fiind acuzaţi de omor calificat după ce au omorât 17 persoane punând în vânzare alcool sanitar contrafăcut, potrivit adevărul.ro.

Cei trei arabi: Ali Dawoud în vârstă de 65 de ani, zis şi „Zaher“, Fuad Ahmmed în vârstă de 57 de ani şi Satar Dawoud, fiul primului, riscă închisoare pe viaţă dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Totul a început în perioada în care România abia intrase în starea de urgenţă şi era nevoie disperată de materiale de dezinfectare la nivelul întregii ţări. Cei trei au contrafăcut alcool sanitar pe care l-au scos la vânzare sub numele de “Sante Med”. De fapt, în loc de alcool etilic, aceştia au folosit70% alcool metilic şi 30% apă, peste care adăugau vopsea de ouă de culoare albastră.

Lichidul a fost comercializat în mai multe magazine din cadrul județului Iași, prin intermediul unei firme ieșene. Marfa a fost distribuită oamenilor de câțiva oameni de afaceri din zona Bucureștiului. Aceştiavând produse şi în marile depozite din Bucureşti, cum ar fi Dragonul Roşu

În acest caz, s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe 16 aprilie, atunci când un cetăţean din Brăteştia anunţat că un vecin de-al său, Grigore Ermalai, a fost găsit mort în locuinţa sa.

Victimele care și-au pierdut viața din cauza intoxicării cu respectivul spirt erau din comunele Brăteşti, Stolniceni-Prăjescu, Todireşti, dar şi din sate din zona municipiului Paşcani.

În urma celor întâmplate, anchetatorii au identificat sursa de distrubuţie a spirtului, mai exact, o firmă ce vindea angro la Iaşi şi care îi aparţine lui Ciprian Barticel.

Avocatul lui Ciprian Barticel, omul de afaceri din Iași, a declarat că acesta nu știa că marfa este contrafăcută. De asemenea, în momentul în care ar fi depistat neregulile, Ciprian Barticel a restras spirtul de la vânzare.

Continunând investigaţiile, anchetatorii au ajuns la sursa primară, şi anume la cei trei arabi din Bucureşti.

Acum, procesul va începe cu cei trei în arest preventiv, urmând a fi judecat de Tribunalul Iaşi.