Zăpadă de peste 50 de centimetri pe pârtiile din Straja. Risc maxim de avalanșe

Zăpadă de peste 50 de centimetri pe pârtiile din Straja. Risc maxim de avalanșe
Foto: Facebook/Statiunea Straja - Pro Straja.

Pârtiile de schi din stațiunea Straja sunt pregătite pentru primirea turiștilor în minivacanță de 24 ianuarie. Stratul de zăpadă depășește o jumătate de metru.

„Pârtiile sunt mai mult decât bune pentru că în ultima perioadă a nins. De asemenea, administratorii domeniului schiabil au folosit şi tunurile pentru zăpadă artificială. De aceea, putem nota pârtiile din Straja cu nota 9, pe o scară de la 1 la 10”, a precizat George Resiga, şeful Salvamont Lupeni – Straja, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, la acest sfârşit de săptămână se va putea schia pe pârtiile Sfântu Gheorghe, Constantinescu, Mutu, Lupului, Canal şi Platoul Soarelui.

În staţiune se aflau vineri circa 3.500 de turişti, salvamontiştii apreciind că numărul lor va creşte la peste 5.000 în următoarele zile.

„Există pericol de avalanşe în zona de creastă, la înclinaţii ale pantelor de 35-40 de grade. Zăpada este proaspătă, multă şi s-a depus în straturi care pot aluneca la o abordare incorectă a pantelor”, a avertizat George Resiga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră