Zile de foc pentru pompierii din Covasna: 17 incendii într-o săptămână

Zile de foc pentru pompierii din Covasna: 17 incendii într-o săptămână
Foto: Facebook/ISU Covasna.

Pompierii covăsneni au avut o săptămână de foc. 17 incendii s-au produs în perioada 10-17 ianuarie, în județul Covasna. Acestea fiind cauzate de necurăţarea coşurilor de fum sau defecţiuni la instalaţiile electrice.

Sfântu Gheorghe, localitatea cu cele mai multe incendii

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Covasna, cele mai mult incendii din ultimii șapte ani s-au produs săptămâna trecută.

„În cursul săptămânii trecute, pompierii covăsneni au avut zile de foc ca urmare a producerii unui număr de 17 incendii, după cum urmează: 10 incendii produse la case de locuit, cele mai mari probleme generate de aceste evenimente au fost în municipiul Sfântu Gheorghe, zona Szalomer, unde a ars în totalitate casa de locuit, costruită din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, precum şi bunurile aflate în interior. Cauza probabilă o reprezintă efectul termic provenit de la un coș de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materialele combustibile;  6 incendii de vegetaţie uscată, suprafața afectată fiind de aproximativ 8000 mp. Cauza incendiilor fiind focul deschis în spații deschise; un incendiu la un coș de gunoi din Sfântu Gheorghe, cauza fiind fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător”, se arată într-o postare publicată pe pagina oficială a ISU Covasna.

Cauza incendiilor

Conform sursei citate, paramedicii SMURD, au intervenit şi în 47 de cazuri, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

„Readucem în atenția cetățenilor faptul că, în perioada sezonului rece, cele mai multe incendii la locuințe au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, precum și mijloacele de încălzire lăsate nesupravegheate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Covasna.

Urmăriți B1TV.ro și pe