Tanczos Barna, despre incendiul din Prahova: E extrem de greu de stins pentru că sunt cantități foarte mari de deșeuri. O persoană a intrat noaptea în incinta platformei și acum nu e de găsit (VIDEO)

Tanczos Barna, despre incendiul din Prahova: E extrem de greu de stins pentru că sunt cantități foarte mari de deșeuri. O persoană a intrat noaptea în incinta platformei și acum nu e de găsit (VIDEO)
Foto: Tánczos Barna / Facebook

Societatea de incinerare a deșeurilor din Brazi, acolo unde s-a produs incendiul puternic de miercuri dimineață, avea activitatea suspendată, anunță ministrul Mediului, după ce a fost să vadă ce s-a întâmplat. De altfel, firma este deja vizată de un dosar penal pentru încălcarea legislației mediului.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat, în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru, că incendiul e extrem de greu de stins, din cauza cantității mari de deșeuri depozitate acolo, dar măsurătorile nu au arătat depășiri ale limitelor admise de poluare.

În cursul nopții, o persoană a intrat în incinta acestei platforme și nu se mai știe nimic de ea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tanczos Barna, despre incendiul ce a izbucnit la o hală de depozitare şi ardere a deșeurilor din Brazi

„Prima concluzie, și cea mai importantă, este că această societate a avut suspendată activitatea de incinerare. A fost debranșată de la gaz și de la electricitate. A continuat depozitarea acestor cantități de deșeuri pe platforma respectivă. Din primele informații reiese că există o persoană care nu e de găsit, nu se știe ce s-a întâmplat cu acest domn care a intrat în cursul nopții în incinta acestei platforme și în incinta clădirii.

Incendiul e extrem de greu de stins pentru că sunt cantități foarte mari de deșeuri care au fost depozitate acolo. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă, s-a prăbușit și acoperișul acestei clădiri. Noi așteptăm ca incendiul să fie stins în cel mai scurt timp posibil, așa încât să putem intra să vedem dacă se mai pot face verificări în interior.

E foarte important că se monitorizează calitatea aerului la nivelul solului în Ploiești și București și avem o stație mobilă în zonă. Nu s-au constatat depășiri ale limitelor admise de poluare a aerului la nivelul solului. Există posibilitatea dispersiei în straturile mai înalte și, în felul acesta e puțin probabil ca aerul la nivel solului să fie poluat și să fie în pericol vreo comunitate din zonă”, a declarat ministrul Tanczos Barna, pentru B1 TV.

Întrebat despre ipotezele privind existența unei mâini criminale, ministrul Mediului a răspuns: „După concluziile Poliției și ale ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) putem să spunem și noi ce s-a întâmplat efectiv. Un lucru cert: până acum nu am primit informații despre această persoană dispărută”.

„Reprezentantul societății mi-a comunicat că se pregătea de relansarea activității, deci aștept ca documentele să-mi fie furnizate cu privire la eventuala autorizare”, a mai precizat Tanczos Barna.

Urmăriți B1TV.ro și pe