CORONAVIRUS | Roma: Amenzi usturătoare pentru cei care îşi aruncă măştile și mănușile pe străzi

CORONAVIRUS | Roma: Amenzi usturătoare pentru cei care îşi aruncă măştile și mănușile pe străzi
Sursa Foto: vicnews

Virginia Raggi, edilul Romei, capital Italiei, a semnat o ordonanţă care prevede amenzi între 25 de euro şi 500 de euro celor care aruncă pe stradă măştile sau mănuşile folosite ca protecţie împotriva noului coronavirusului.

În ordonanţă este prevăzut că până la 31 iulie se impune „interdicţia” de a arunca acest tip de obiecte în întregul spaţiu municipal şi amendarea celor care sunt vinovaţi de această infracţiune.

Ce prevede ordonanța semnată de primarul Romei

Ordonanța se împarte în două puncte. Pe de o parte „interdicția de a renunța la echipamentele de protecție personale (PPE) folosite (mănuși, măști etc.) pe sol public (trotuare, străzi, piețe, parcuri și vile istorice, plaje etc.) pe teritoriul Romei „.

Pe de altă parte, sancțiunile: „Renunțarea la acestea este pedepsită cu o sancțiune administrativă pecuniară de la minim 25,00 euro la maxim 500,00 euro”.

Începând cu 4 mai, ziua începerii așa-numitei faze 2, drumurile, trotuarele, grădinile și parcurile au fost umplute cu măști și mănuși, scrie Roma Today.

Pentru aruncarea acestora, se vor aplasa containere destinate măștilor și mănușilor.

Primarul Romei, mesaj dur pe Facebook în contextual aruncării măștilor folosite ca protecţie împotriva Covid-19

Virginia Raggi a publicat pe rețeaua de socializare Facebook un mesaj în care precizează că „în aceste luni de urgenţă sanitară împotriva coronavirusului operatorii noştri ecologişti au denunţat în repetate ocazii strângerea din locurile publice a măştilor şi a mănuşilor aruncate pe jos de persoane prost educate”.

În acest context, edilul a spus că vor fi aplicate amenzi de până la 500 euro, celor care le aruncă pe stradă.

Oficialul a menționat că utilizarea măștilor și mănușilor este importantă în acest moment delicat, cu toate acestea nu trebuie aruncate pe stradă ci în containere.

”Vreau să fie clar: toleranță zero împotriva celor care aruncă gunoiul ăsta pe stradă”, a conchis ea.

Bilanțul persoanelor din Italia testate pozitiv pentru coronavirus

Italia este una dintre cele mai afectate țări din Europa afectată de Covid-19, aceasta înregistrând peste 230 de mii de persoane infectate. Dintre acestea, mai mult de 32 de mii s-au stins din viață, iar peste 500 sunt în stare critică.

Cu toate acestea, mai mult de 141 de mii de persoane s-au recuperat.

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit cinci milioane de cazuri.

Mai precis, peste 5.600.000 de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 348.000, iar peste 2,3 milioane de oameni s-au recuperat.

Numărul cetățenilor români din Italia infectați cu Covid-19

Mii de români din diaspora au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, dintre aceștia peste 100 au murit.

Astfel că, în Italia au fost infectați cei mai mulți cetățeni români, respectiv peste 1.600, dintre care 31 s-au stins din viață, potrivit raportului zilnic publicat luni de Grupul de Comunicare Strategică.

În total, 3.067 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. 1.699 sunt în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 576 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

De la începutul epidemiei de coronavirus și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat. Cei mai mulți sunt în Marea Britanie, 35 de persoane. Au mai decedat 31 de români în Italia, 19 în Franța, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe