Armata turcă, ţară membră NATO, a doborât o aeronavă militară rusească la graniţa Turciei cu Siria (VIDEO)

Armata turcă, ţară membră NATO, a doborât o aeronavă militară rusească la graniţa Turciei cu Siria (VIDEO)

Marţi dimineaţă un avion de vânătoare de proveniență rusească s-a prăbușit la granița Turciei cu Siria, transmite Haber Turk. Potrivit martorilor, cei doi piloți au reușit să se catapulteze din aeronava care se prăbușea. (Detalii AICI)

CNN spune că avionul de vânătoare a fost doborât de avioanele armatei tuce, ţară membră NATO, după ce acesta ar fi încălcat spațiul aerian turc. Piloţii ar fi fost somaţi să iasă din spaţiul aerian turc şi pentru că nu s-au conformat, avioane F16 ale armatei turce ar fi atacat aeronava.

Avionul doborat era de fabricatie rusa, de tip SU-24. Turcia a anunţat că va sesiza NATO si ONU in legatura cu această situaţie.

Ulterior incidentului, Rusia a confirmat doborârea unui avion, dar ministerul Apărărrii de la Moscova susţine că aeronava nu violase spaţiul aerian turc, fiind atacat în zona siriană. (Detalii AICI)

În trecut, după ce avioanele armatei ruse au încălcat spațiul aerian turc, autoritățile turce au reacționat dur față de Rusia, amenințând inclusiv cu riposta militară.

Rusia este ţara care efectuează în acest moment cele mai multe bombardamente în Siria.
.

Avion de vânătoare, prabușit la granița turco-siriană

Noi imagini cu prăbuşirea avionului militar la graniţa Turciei cu Siria

Ultima oră
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit
17:49 - Record de infecții Covid în Germania, peste 200.000 în ultimele 24 de ore. Se ia în considerare vaccinarea obligatorie (VIDEO)
17:44 - Fiecare al 5-lea german, antisemit?
17:29 - Delia critică dur ultimul sezon din Asia Express. De ce nu ar participa niciodată la emisiune: Am văzut lucruri de care mi-ar fi rușine
17:26 - COSR suspendă finanțarea FR Schi-Biatlon. Federația a lăsat-o acasă pe Ania Caill, deși schioara adusese României un loc suplimentar la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing