Comisarul european din partea Franței, audiată de poliția într-un dosar de angajări fictive, chiar în ziua în care a fost desemnată pentru portofoliul pentru piața internă.

Comisarul european din partea Franței, audiată de poliția într-un dosar de angajări fictive, chiar în ziua în care a fost desemnată pentru portofoliul pentru piața internă.
Foto: Hepta

Moment umilitor pentru Franța! Sylvie Goulard, anunțat drept viitor comisar european pentru piața internă, a fost chemată la audieri de poliția judiciară exact în ziua în care a fost anunțată de către Ursula von der Leyen pentru a face parte din viitoarea Comisie Europeană.

Aceasta a fost audiată la Oficiul Central de Combatere a Corupţiei şi a Infracţiunilor Financiare şi Fiscale din Nanterre într-un dosar de angajări fictive, anunță France Presse.

Goulard a fost nominalizată ca reprezentantă a Franţei în Comisia Europeană de preşedintele Emmanuel Macron în ciuda suspiciunilor că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017. Ca urmare a scandalului, în 2017, ea a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.

Parlamentul European a închis ancheta împotriva ei la sfârşitul lui august, constatând – conform declaraţiei unei purtătoare de cuvânt – doar nereguli administrative „minore, nesistematice şi neintenţionate” din partea eurodeputatei. Presa franceză a dezvăluit ulterior că Goulard a returnat 45.000 de euro, echivalentul salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou din iulie 2014 până în februarie 2015.

În Franţa, însă, ancheta privind aceleaşi suspiciuni continuă. Înainte de Goulard au fost audiaţi foşti asistenţi parlamentari şi mai mulţi eurodeputaţi.

Conform portofoliului pe care îl va ocupa, Goulard va trebui să e ocupe de politica industrială, piaţa unică digitală, industria de apărare şi spaţială.

Urmăriți B1TV.ro și pe