Coronavirus | China ia noi măsuri pentru a împiedica apariția unui nou val de infectări

Coronavirus | China ia noi măsuri pentru a împiedica apariția unui nou val de infectări

China a luat miercuri noi măsuri pentru a încerca să împiedice un al doilea val de infectări cu noul coronavirus, care ar putea fi provocat de persoane infectate care nu prezintă simptome, întrucât țara a raportat o creștere modestă în rândul celor infectați cu virusul. De exemplu, la începutul acestei săptămâni, a apărut o nouă funcție în aplicația chineză WeChat, care permite oamenilor să verifice dacă au stat vreodată în trenuri și avioane în apropierea unui persoane asimptomatice

Noi măsuri luate în China pe fondul limitării apariției unui al doilea val de infectări cu noul coronavirus

China a raportat miercuri 63 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în creștere față de 62 cu o zi înainte, a declarat Comisia Națională pentru Sănătate. Dintre acestea, 61 au fost persoane care au sosit din străinătate. Astfel, numărul total de cazuri confirmate în China a ajuns la 81,865, potrivit Reuters.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut de la nivelul maxim în luna februarie, după ce China a izolat mai multe orașe și a impus restricții stricte de călătorie. Acum, autoritățile au cerut menținerea vigilenței pe fondul temerilor legate de un nou val de infectări.

Pe lângă limitarea numărului de călători infectați care vin din străinătate, printre preocupările Chinei se numără și gestionarea persoanelor asimptomatice sau a purtătorilor virusului care nu prezintă simptome clinice, cum ar fi febra sau tusea.

China a raportat miercuri 56 de noi cazuri asimptomatice, numărul total al acestor cazuri ridicându-se la 657, de la publicarea zilnică a datelor referitoare la astfel de infecții, începând cu 1 aprilie.

Consiliul de Stat a publicat miercuri noi măsuri luate pentru gestionarea purtătorilor de coronavirus care nu prezintă simptome.

Conform regulamentelor, instituțiile medicale trebuie să raporteze detectarea cazurilor asimptomatice în termen de două ore de la descoperire. Administrațiile locale trebuie apoi să identifice toate persoanele cu care cel infecat a intrat în contact strâns în termen de 24 de ore.

Pacienții asimptomatici vor fi plasați în carantină colectivă timp de 14 de zile și vor fi socotiți drept cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus dacă încep să prezinte simptome. Persoanele care au avut un contact strâns cu acestea trebuie, de asemenea, să fie ținute în carantină timp de două săptămâni.

La începutul acestei săptămâni, a apărut o nouă funcție în aplicația chineză WeChat, creată de Tencent, care permite oamenilor să verifice dacă au stat vreodată în trenuri și avioane în apropierea unui persoane asimptomatice care a devenit ulterior un caz confirmat al infectării cu coronavirus.

Amplificarea acestor măsuri de precauție a apărut ca urmare a ridicării restricțiilor de circulație a persoanelor din Wuhan, capitala provinciei centrale Hubei și epicentrul focarului din China, miercuri, după o perioadă de izolare de peste două luni.

Miercuri, au fost 221 de zboruri care au venit sau plecat din Wuhan, cu 7 119 de pasageri care au plecat din respectivul oraș și cu 4 595 care au sosit, potrivit Sun Shayhua, un oficial al Administrației Aviației Civile din China.

Presa de stat Xinhua a informat că volumul de pasageri în transportul public al Wuhan a depășit 620.000 miercuri, începând cu ora 17:00, citând departamentul de transport al orașului.

Un alt oraș din China și-a închis granițele pe fondul răspândirii coronavirusului

Din cele 61 de noi cazuri confirmate care au sosit din străinătate, 40 au venit în provincia de nord-est a Chinei, Heilongjiang, care are o graniță comună cu Rusia. Toți cei care s-au întors cunt cetățeni chinezi, a informat Xinhua.

Orașul Suifenhe din provincie construiește un spital improvizat, întrucât cazurile de infectare cu coronavirus care vin din Rusia continuă să crească, a informat Global Times, joi, deoarece toate hotelurile izolate din oraș au fost pline.

Suifenhe și-a închis granițele și a pus în aplicare miercuri restricții privind circulația cetățenilor săi, similare măsurilor observate în Wuhan.

Urmăriți B1TV.ro și pe