CORONAVIRUS. Pentru a merge în Grecia, la vară, turiștii vor avea nevoie de ‘pașaport de sănătate’, pentru a dovedi că nu suferă de COVID-19

CORONAVIRUS. Pentru a merge în Grecia, la vară, turiștii vor avea nevoie de 'pașaport de sănătate', pentru a dovedi că nu suferă de COVID-19
sursa Foto: Pixabay

Grecia se pregătește de o relansare economică după pandemia de coronavirus, care a dus la o prăbușire financiară în întreaga Europă.

Grecia relansează turismul, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19

Reprezentanții de la Atena anunță ca o primă măsură relansare turismului, un sector foarte important în economia Greciei.

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a anunțat că sezonul estival în Grecia ar putea fi deschis la 1 iulie, dar că va fi restricționat la trei luni, respectiv iulie, august și septembrie, potrivit europost.eu.

În funcție de cum va evolua curba cazurilor de infectare cu noul coronavirus, sezonul se va putea prelungi până în octombrie sau, chiar, noiembrie, spune Theoharis.

Condițiile impuse turiștilor care doresc să petreacă vacanța de vară pe litoralul grecesc

Grecia are anual milioane de turiști din întreaga lume. Mulți dintre ei sunt români. Conaționalii noștri merg cel mai adesea pe insula Thassos, dar nu doar aici.

În anul acesta pandemic, marea provocare a sezonului turistic va fi intrarea și ieșirea în siguranță a turiștilor din Grecia.

Pentru a limita riscurile la maxim, ministrul Turismului din Grecia a înaintat ideea existenței unui „pașaport de sănătate”.

Ce este acela un ‘pașaport de sănătate’ și cum poate fi obținut

Practic, persoane care dorește să călătorească în Grecia, pentru a-și petrece vacanța în frumoasele stațiuni de la Mediterană, trebuie să treacă întâi pe la medic pentru a se asigura că este sănătos, adică nu este purtător al coronavirusului.

În acest moment, există consultări la nivelul Uniunii Europene pentru elaborarea unei proceduri în acest sens. Potrivit lui Haris Theoharis, cetățenii europeni ar putea fi obligați ca înainte de a părăsi țara să efectueze un test de COVID-19.

Împactul pandemiei de coronavirus asupra turismului din Grecia

Așa cum spuneam, Grecia se bazează foarte mult pe turism. Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile din statele membre ale Uniunii Europene de teama răspândirii COVID-19, turismul nu a mai existat.

Ministrul grec al Turismului estimează o scădere cu 50% a acestuia sector, față de anul trecut.

Mai mult, el a afirmat că este exclusă primirea turiștilor din afara Europei.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în Grecia

De la începutul pandemiei de COVID-19, Grecia a raportat 2.400 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, peste 1.700 s-au vindecat și au fost externate.

La secțiile de terapie intensivă sunt internați 59 de cetățeni greci.

Totodată, potrivit autorităților, 121 de oameni care au contactat virusul chinez au decedat.

Și Croația se gândește la relansarea turismului

ȘiCroația analizează modalitatea în care va fi practicat turismul în această vară.Potrivit oficialilor croați vor fi făcute „coridoare speciale”, în mod dosebit pentru turiștii cehi, cei mai numeroși pe litoralul croat.

Cerințele impuse turiștilor cehi care vor vrea să meragă în Croația la mare

S-a stabilit într-un acord verbal că turiștii cehi care doresc să își petreacă concediul de vară în Croația trebuie să aibă asupra lor un certificat sanitar care să arate că nu sunt contaminați. Astfel, ei vor primi autorizația de a intra în croația pe cale aeriană sau rutieră.

Urmăriți B1TV.ro și pe