Criza din India se amplifică din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Medicii cer populației să nu mai cumpere și să depoziteze în propriile case cilindri de oxigen și Remdesivir

Criza din India se amplifică din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Medicii cer populației să nu mai cumpere și să depoziteze în propriile case cilindri de oxigen și Remdesivir
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Cazuri tot mai multe de COVID-19 înregistrare în India. Sistemul de sănătate din India abia mai face față numărului mare de cazuri de coronavirus.

India a înregistrat un nou record mondial de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Este vorba despre 352.991 de cazuri noi înregistrate. Pe lângă numărul mare de infectări, India înregistrează și un număr mare de decese, 2812, fiind cel mai mare de până acum, informeazăThe Guardian.

Numărul deceselor a crescut alarmant, cu 89% și un total de 2.2 milioane de cazuri noi.

Numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a depășit 17 milioane.

Oamenii au ajuns să cumpere și să depoziteze oxigen șiremdesivir în propriile case

De frica infecției, oamenii au început să cumpere și să depoziteze oxigen și medicamente precum remdesivir în casele lor.

Medicii atrag atenția și spun că acest comportament pune și mai multă presiune pe sistemul medical care se străduiește să aducă suficient oxigen pentru pacienții în stare critică.

La nivel național, cererea de oxigen a crescut cu 20% doar în ultimele zile.

În capitala țării, spitalele se confruntă cu o lipsă acută: duminică, 20 de pacienți au murit la spitalul Jaipur Golden din cauza unei crize severe de oxigen. Alți 8 au murit la spitalele Gurgaon Kathuria și Virat după ce acestea au rămas fără oxigen, iar livrările nu au ajuns la timp, conform The Guardian.

Teama de COVID i-a făcut pe oameni să cumpere toate acestea pentru a-și ajuta rudele bolnave, aflate în spital în stare gravă. Alții spun că au cumpărat oxigen și medicamente pentru a le ține în casă, în cazul în care se îmbolnăvesc și ei.

Un bărbat a povestit pentru o televiziune locală că a stat la coadă multe ore pentru a umple un cilindru de 10 litri de oxigen pentru tatăl său de 65 de ani internat la un spital din Delhi.

De asemenea, a apărut deja o piață neagră de oxigen și remdesivir, iar cilindrele și injecțiile au ajuns să fie vândute la niște prețuri uriașe.

Trei bărbați au fost arestați pentru că au încercat să vândă injecții cu remdesivir pentru aproximativ 440 euro bucata, în weekend.

Urmăriți B1TV.ro și pe