Der Spiegel: Primele cuvinte ale lui Navalnîi după ce şi-a revenit din comă! Măsuri de securitate suplimentară la spitalul unde e internat opozantul rus

Der Spiegel: Primele cuvinte ale lui Navalnîi după ce şi-a revenit din comă! Măsuri de securitate suplimentară la spitalul unde e internat opozantul rus

Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a făcut progrese în procesul de recuperare după otrăvirea cu agentul neurotoxic din clasa Noviciok şi acum poate vorbi din nou, a anunțat joi revista Der Spiegel. Pe măsură ce starea sa de sănătate se îmbunătățește, sporesc și măsurile de securitate din jur, existând temerea că se va încerca lichidarea definitvă a opozantului rus.

Principalul oponent la adresa Kremlinului este îngrijit la Spitalul Charite din Berlin după ce a căzut grav bolnav în timpul unui zbor intern luna trecută în Rusia. Germania a cerut Rusiei explicaţii în legătură cu acest caz, deşi Moscova neagă orice implicare.

Poliția germană, în alertă

Der Spiegel a mai scris că protecţia asigurată de poliţia germană pentru Navalnîi a fost sporită, în contextul în care este de aşteptat ca opozantul rus să primească mai mulţi vizitatori după ce starea i s-a îmbunătăţit.

„Conform surselor Der Spiegel şi Bellingcat (site de investigaţii jurnalistice), Navalnîi poate vorbi din nou şi cel mai probabil îşi poate aminti detalii despre leşinul său”, a adăugat publicaţia.

„Declaraţiile sale ar putea fi periculoase pentru oamenii din spatele atacului”, a precizat Der Spiegel.

Putin se face că e cooperant

În acelaşi timp, premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus că va crea o comisie pentru a investiga otrăvirea lui Navalnîi.

„Preşedintele Putin mi-a oferit asigurări (într-o discuţie recentă) că Rusia intenţionează să clarifice ce s-a întâmplat şi mi-a spus că va crea o comisie de anchetă şi că este pregătit să colaboreze cu autorităţile germane”, a spus Conte într-un interviu pentru ziarul Il Foglio.