Donald Trump, președintele SUA: Black Lives Matter este o organizație marxistă, iar numele său este foarte discriminator. Protestele de lângă Casa Albă sunt finanțate de oameni bogați foarte proști

Donald Trump, președintele SUA: Black Lives Matter este o organizație marxistă, iar numele său este foarte discriminator. Protestele de lângă Casa Albă sunt finanțate de oameni bogați foarte proști
foto: Hepta.ro /Zuma Press / Leigh Vogel - Pool Via Cnp

Donald Trump, președintele SUA, este de părere că manifestațiile care au avut loc lângă Casa Albă în ultima noapte a Convenției Naționale Republicane (RNC) de săptămâna trecută au fost finanțate de „niște oameni bogați foarte proști”.

Protestele de lângă Casa Albă sunt finanțate de oameni bogați foarte proști, susține Donald Trump

Într-un interviu pentru Fox News, liderul de la Casa Albă a explicat că unul dintre participanții la RNC a călătorit spre Washington „într-un avion dintr-un anumit oraș, iar avionul era aproape plin cu golani îmbrăcați în uniforme întunecate, uniforme negre”. Președintele SUA a refuzat să spună cine i-a povestit întâmplarea, dar i-a promis jurnalistei Laura Ingraham că o va face „cândva”.

„Această persoană venea spre Convenția Națională Republicană și erau cam șapte oameni alături de această persoană, iar apoi o grămadă de oameni erau în avion ca să facă probleme”, a insistat Donald Trump. „Toate aceste lucruri se întâmplă”.

Președintele SUA a mai adăugat că „oameni de care nu ați auzit niciodată, oameni din umbre întunecate” ar putea facilita o mare parte din activismul de stânga.

„Banii vin de la niște oameni bogați foarte proști, care nici n-au idee că dacă le va ieși vreodată, ceea ce nu se va întâmpla, vor fi aruncați la lupi cum n-ați mai văzut niciodată”, spune el.

Black Lives Matter este o organizație marxistă, iar numele său este foarte discriminator, a subliniat președintele SUA

Donald Trump a criticat și corporațiile care sprijină organizația Black Lives Matter și susține că au ales „calea cea mai ușoară. Este o cale foarte periculoasă”.

„Black Lives Matter este o organizație marxistă. (…) Este un nume groaznic, este atât de discriminator. Este rău pentru oamenii de culoare, este rău pentru toată lumea și dintr-odată a devenit de parcă – deși dacă privești acum, s-a dus destul de în jos, pentru că oamenii s-au săturat de lucrurile acestea, de ceea ce se întâmplă”, a declarat președintele SUA.

Ulterior, în același interviu, Donald Trump a susținut că dacă n-ar fi fost președinte, „ați fi avut revolte cum nu ați mai văzut vreodată”, în replică la mesajul contracandidatului său democrat, Joe Biden, care afirmase anterior că violențele din orașele americane sunt o marcă a „Americii lui Donald Trump”.

„Deci dacă nu era «America lui Donald Trump», doar așa ca să folosim expresia, că eu sunt președinte, ați fi avut revolte cum nu ați mai văzut vreodată. Democrații au pierdut controlul stângii radicale. (…) Nu uitați, Biden n-ar fi ieșit din pivnița sa până la alegeri. Acum, a fost nevoit să o facă pentru că sondajele arată atât de bine pentru mine. Acum, a fost nevoit să o facă pentru că sondajele arată diferit”, a mai subliniat Donald Trump.

Stânga radicală vrea să demoleze fiecare valoare americană, avertizează președintele Donald Trump

Președintele SUA declarase anterior că protestele care au cuprins națiunea odată cu moartea afro-americanului George Floyd au fost deturnate de stânga radicală, în scopuri partinice și ideologice, motiv pentru care a anunțat că va înscrie mișcarea Antifa în rândul organizațiilor teroriste. În ultimele luni, el a acuzat de mai multe ori opoziția democrată că întreține complicități cu grupările de extremă stânga.

„Ei vor să dezrădăcineze și să demoleze fiecare valoare americană. Vor să șteargă orice urmă de religie din viața națiunii. Vor să ne îndoctrineze copiii, să lase poliția fără fonduri, să abolească suburbiile, să incite la revolte și lăse fiecare oraș la mila stângii radicale”, afirma președintele american, în finalul lunii iulie.