Fraudă coordonată de Guvernul moldovean, pentru a câștiga candidatul prorus. Moldovenii nu sunt lăsați să voteze la secții din București, Londra, Paris, Dublin, Frankfurt și Bologna (VIDEO, FOTO)

Fraudă coordonată de Guvernul moldovean, pentru a câștiga candidatul prorus. Moldovenii nu sunt lăsați să voteze la secții din București, Londra, Paris, Dublin, Frankfurt și Bologna (VIDEO, FOTO)
Foto: facebook.com/maia.sandu

Fraudă coordonată de Guvernul din Moldova, pentru a câștiga candidatul prorus Igor Dodon.

Cozi uriașe au format moldovenii în încercarea de a vota la secții din București, Londra, Paris, Dublin, Frankfurt și Bologna și degeaba. Ei nu mai sunt lăsați să se folosească de dreptul lor pe motiv că nu mai există buletine de vot.

Circa 700 de moldoveni din Londra au semnat contestații pentru că nu fost lăsați să mai ajungă la urme.

Foto:facebook.com/vicol.dumitruâ

Mulți dntre ei au început să scandeze în fața secțeii de votare că vor să-și exprime votul.

Moldovenii din Londra nu sunt lăsați să voteze

#DIRECT_ONE_uzsf79#

Maia, Sandu, contracandidata proeuropeană a lui Dodon, a reacționat pe Facebook și a scris că a cerut demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale: ”La Londra, în secția de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetățeni așteaptă afară pentru a vota. Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru.Totodată, depunem plîngere penală împotriva acestor doi demnitari pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova garantat de Constituție”.

Autoritățile române au ales să sprijine actualul Guvern, deși au existat numeroase indicii că acesta este condus din umbră de oligarhul Vlad Plahotniuc. Mai mult, România a aprobat și un ajutor financiar pentru Moldova, fără de care Guvernul care împiedică acum votul celor din diaspora nu ar fi supraviețuit.

De exemplu, pe 2 decembrie 2015, președintele Klaus Iohannis a promulgat împrumutul de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Promulgarea ajutorului a venit ca o gură de aer pentru guvernul moldovean, în condiţiile în care ţara vecină era și este încă grav afectată de criza financiară.

De asemenea, pe 24 august 2016, Guvernul a semnat două memorandumuri pentru acordarea de sprijin financiar nerambursabil Republicii Moldova, în valoare de 5 milioane de euro, pentru renovarea şi dotarea a 36 de grădiniţe, precum şi pentru finanţarea unor programe adresate comunităţilor locale.

Urmăriți B1TV.ro și pe