Marea Britanie anunță „un tratament inovator” anti-COVID sub formă de capsule, care ar urma să fie administrat de acasă, de la primele simptome

Marea Britanie anunță „un tratament inovator anti-COVID sub formă de capsule, care ar urma să fie administrat de acasă, de la primele simptome
Sursă foto: Pixabay

Multe state ale lumii încă întâmpină dificultăți în ceea ce privește campaniile de vaccinare, din diverse motive: bariere diplomatice, financiare sau logistice, respectiv scepticismul cetățenilor în serurile scoase pe piață. Pe fondul acestor probleme, Marea Britanie pregătește un nou tratament anti-COVID-19.

După ce oamenii de știință au transmis faptul că oamenii vor trebui să se obișnuiască să trăiască cu COVID mult timp de-acum încolo, într-o „nouă normalitate”, premierul Boris Johnson a anunțat lansarea unui tratament antiviral împotriva SARS-COV-2. Cel mai probabil, acesta va fi scos pe piață începând din tomana lui 2021, potrivit oficialului britanic.

Boris Johnson: „Tratament inovator anti-COVID-19, disponibil chiar din toamnă”

Pastilele anti-COVID ar urma să fie administrate încă de la primele simptome, fără a mai fi nevoie internarea persoanei infectate în spital.

„Succesul campaniei noastre de vaccinare a demonstrat ce poate reuși Marea Britanie atunci când mințile noastre strălucitoare se unesc. Cercetătorii noștri lucrează la dezvoltarea unor tratamente inovatoare pe care le veți putea administra de acasă, pentru a opri dezvoltarea COVID-19. Acestea vor putea oferi încă o apărare vitală împotriva unor eventuale infecții și vor salva vieți”, a declarat Boris Johnson.

Un alt medicament descoperit de Marea Britanie în lupta anti-COVID-19, încă din vara anului trecut, a fost dexametazona, care a salvat 22.000 de vieți în Marea Britanie. Medicamentul a redus rata de mortalitate la persoanele grav bolnave, intubate și ventilate cu 20-35%, potrivit Yahoo News.

Urmăriți B1TV.ro și pe