Papa Francisc, supravegheat constant după o întâlnire cu un cardinal infectat cu COVID-19

Papa Francisc, supravegheat constant după o întâlnire cu un cardinal infectat cu COVID-19
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de Stat al Vaticanului și totodată mâna dreaptă a Suveranului Pontif, Pietro Parolin, a declarat că Papa Francisc (83 de ani) este ”supravegheat constant” din punct de vedere medical, după o întâlnire cu un cardinal testat ulterior pozitiv cu COVID-19, notează alarabiya.net.

Papa Francisc, supravegheat după o întâlnire cu un cardinal infectat cu COVID-19

Mai exact, cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle (63 de ani) a fost testat pozitiv cu SARs-CoV-2 la sosirea cu avionul în Manila, pe 10 septembrie.

Anterior, acesta fusese primit într-o audienţă privată de către Papa Francisc, pe 29 august.

Prelatul face parte din Curia Romană (administraţia centrală a Vaticanului) şi s-a întors în ţara de origine cu ocazia aniversării mamei sale.

Acesta a relatat că şi el a venit în contact cu un membru al autorităţilor libaneze testat pozitiv la coronavirus. ”Am efectuat două teste ca să fiu sigur. Cu toţii suntem expuşi riscului, cred că trebuie să privim lucrurile cu un realism normal, să fim prudenţi, să nu exacerbăm lucrurile căci altfel ar trebui să ne închidem cu toţii în case şi să nu mai ieşim niciodată”, a mai comentat acesta.

„Papa este supravegheat constant”, a declarat Secretarul de Stat al Vaticanului, aflând despre infectarea cardinalului, adăugând totuși că nu crede că Sfântul Părinte ar fi contractat virusul.

Papa Francisc nu poată mască facială în discuțiile private pe care le are cu persoanele care vin în audienţe la palatul apostolic.

Portretul papei Francisc, ars într-un protest anti-COVID de la Roma

Săptămâna trecută, Roma a fost cuprinsă de un protest anti-COVID, inițiat de niște persoane de extremă dreaptă, care neagă existenţa noului coronavirus.

Italienii se împotrivesc măsurilor impuse de guvernul condus de Giuseppe Conte pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

În timpul manifestaţiei, protestatarii au ars fotografia Papei Francisc şi a lui Beppe Grillo, fondatorul partidului Movimento 5 Stelle, care deţine puterea majoritară în actualul guvern, scrie corona24.com

Suveranul Pontifcere universalizarea vaccinului anti-COVID

„Pandemia de COVID-19 ar trebui să reprezinte o oportunitate pentru a construi o societate mai echitabilă şi mai ecologistă, a declarat Suveranul Pontif, avertizând în legătură cu revenirea la vechea “normalitate”.

Totodată, capul Bisericii Catolice a cerut solidaritate internaţională în privinţa vaccinului anti-COVID-19, relatează Reuters.

„Ar fi trist dacă bogaţilor le este dat prioritate la vaccinul împotriva Covid-19. Ar fi trist dacă vaccinul devine proprietate a unei naţiuni sau a alteia, dacă nu este universal şi pentru toată lumea.

Toţi suntem îngrijoraţi pentru consecinţele sociale ale pandemiei. Mulţi vor să revină la normal şi să-şi reia activităţile economice. Sigur, însă acest normal nu ar trebui să includă nedreptăţi sociale şi daune aduse mediului. Astăzi avem o oportunitate pentru a construi ceva diferit”, a mai spus Papa Francisc, punctând că acţiunile de caritate nu au fost suficiente pentru a ajuta oamenii săraci şi cerând un model de dezvoltare economică mai echitabil care să se adreseze cauzelor ce duc la inegalităţi.

Ultima oră