Prințul belgian Joachim a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. El a participat la o petrecere, în Spania, care ar fi încălcat restricțiile, și riscă o amendă de până la 10.000 de euro

Prințul belgian Joachim a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. El a participat la o petrecere, în Spania, care ar fi încălcat restricțiile, și riscă o amendă de până la 10.000 de euro
sursa foto: pixabay

Un nepot al Regelui Filip din Belgia, Prințul Joachim, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, după ce a luat parte la o petrecere în Spania, despre care presa spaniolă susține că ar fi încălcat restricțiile de carantină din cauza numărului de participanți, relatează Reuters.

Prințul belgian Joachim, testat pozitiv pentru noul coronavirus

Prințul, în vârstă de 28 de ani, a fost diagnosticat cu COVID-19 după ce a participat la o adunare în Cordoba, oraș din sudul Spaniei, în 26 mai, a anunțat un purtător de cuvânt al Palatului Regal Belgian, sâmbătă.

Oficialul susține că palatul nu poate confirma numărul de participanți de la petrecere. Casa regală a anunțat că Joachim a călătorit din Belgia, în Spania, în 24 mai, pentru un internship, și este încă acolo.

De partea cealaltă, cotidianul spaniol El Pais susține că prințul, care este al 10-lea în linia de succesiune la tronul belgian, a participat la petrecere alături de alte 26 de persoane.

Petrecerea ar fi încălcat restricțiile din Spania. Participanții riscă amenzi de până la 10.000 de euro

Poliția spaniolă a anunțat că a demarat o anchetă cu privire la incident explicând că persoanele care au încălcat restricțiile ar putea fi amendați cu sume cuprinse între 600 și 10.000 de euro.

Toți cei 27 de oameni care au participat la petreceresunt acum în carantină, a precizat Rafaela Valenzuela, reprezentantul regional al guvernului spaniol în Cordoba, într-o conferință de presă sâmbătă.

Valenzuela a catalogat adunarea drept „complet iresponsabilă” și a explicat că s-ar fi putut transforma într-un focar de infecție cu coronavirus, ceea ce ar fi condus la înăsprirea restricțiilor de carantină. Reamintim că guvernul Pedro Sanchez a pus în scenă un plan în patru faze pentru ieșirea Spaniei din carantină, iar odată cu ziua de luni patru insule vor intra în cea mai avansată etapă a strategiei.

Pe măsură ce guvernul socialist a început să relaxeze restricțiile de carantină – la un moment dat printre cele mai stricte din Europa – poliția a fost nevoită să intervină în mai multe rânduri, pentru a sancționa oamenii care nu respectă măsurile de distanță socială.

Alți prinți ai Europei, diagnosticați și ei COVID-19 în timpul pandemiei

Prințul Joaquim nu este prima figură regală de pe scena globală care contractează COVID-19. Prințul Charles de Wales, moștenitorul tronului britanic, a fost și el testat pozitiv pentru coronavirus, în 25 martie, dar între timp și-a revenit.

Tot în martie era depistat cuinfecție cu SARS-CoV-2 și Albert al II-lea, Prințul Suveran de Monaco, dar și el s-a recuperat după boala infecțioasă provocată de noul coronavirus.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe