Purtarea măștii de protecție, obligatorie în toate spațiile deschise din Paris. Premierul exclude varianta carantinei

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în toate spațiile deschise din Paris. Premierul exclude varianta carantinei
Sursa Foto: Hepta

Premierul francez Jean Castex a anunțat joi, 27 august, extinderea obligației de a purta masca în toate spațiile deschise din Paris, după ce numărul de infectăricu COVID-19 a atins cote alarmante. Măsura este menită să previnăun nou val de infectări în Capitalăși în regiunea Ile-de-France.

„Parisul este consideratunul dintre principalele focarele de coronavirus, trebuie să luăm măsuri. Virusul se răspândește în toată țara. Răspândirea epidemiei poate fi exponențială dacă nu reacționăm rapid”, îșijustifică prim-ministrul decizia.

Masca era deja obligatorie de la începutul lunii august în mai multe zone ale capitalei franceze,în transportul public, în spații închise șiîn toate locurile publice din oraș.

Autoritățile nu vorimpune o nouă perioadă de carantină

Guvernul nu ia în calcul varianta impunerii unei perioade de carantină nivel național, similară celei dinmartie, deoarecefrancezii trebuie să „învețe să trăiască cu virusul”, dar și pentru că majoritatea persoanelor infectate în ultima perioadă sunt tinere, ceea ce înseamnă că spitalale nu sunt aglomerate, scriedailymail.co.uk.

Guvernul îi sfățuiește pe bătrâni să evite să își ia nepoții de la școală, în condițiile în care inistituțiile de învățământ se redeschid peste o săptămână.

Franța a înregistrat miercuri 5.429 de cazuri de coroanvirus, cel mai mare număr zilnic din țară din martie și al treilea ca mărime de la începutul pandemiei. Rata de transmitere a virusului este de 1,4, cu mult peste cifra 1, stabilităpentru a menține curba nivelului infecției.