Putin: Dispariţia URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut

Putin: Dispariţia URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut
Într-o întrunire pe care a avut-o la Kremlin cu veterani de război și pensionari, premierul rus Vladimir Putin și-a exprimat regretul pentru  destrămarea URSS,informează Mediafax. După propriile...

Într-o întrunire pe care a avut-o la Kremlin cu veterani de război și pensionari, premierul rus Vladimir Putin și-a exprimat regretul pentru  destrămarea URSS,informează Mediafax.

După propriile declarații, URSS era ”marea Rusie” iar dispația uniunii a fost ”cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut”.

Mihail Gorbaciov a renunțat la putere pe 21 decembrie 1991, cu o zi înainte de semnarea unei noi uniuni, prevăzută cu Belarus şi Kazahstan.  

”Nu am avut în istoria ţării decât două momente la fel de grave, când puterea supremă a renunţat la prerogativele sale şi la responsabilitatea a ceea ce se întâmpla în ţară: ţarul – a plecat şi imediat au început aceste evenimente oribile, sângeroase – şi 1991″, a continuat Putin.

Putin s-a referit astfel la momentul martie 1917 când Ţarul Nicolae al II-lea a abdicat în preajma Revoluţiei bolşevice şi a războiului civil, respectiv la pasul făcut de Gorbaciov în 1991.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)