Răsturnare de situație în cazul prăbușirii avionului EgyptAir. Oficial grec: Analiza rămăşiţelor până în momentul de faţă sugerează că acestea nu ar aparţine unei aeronave (VIDEO)

Răsturnare de situație în cazul prăbușirii avionului EgyptAir. Oficial grec: Analiza rămăşiţelor până în momentul de faţă sugerează că acestea nu ar aparţine unei aeronave (VIDEO)
foto: thisdaylive.com

UPDATE 23.30: Răsturnare de situație în cazul prăbușirii avionului EgyptAir, în Marea Mediterană. Şeful autorităţii elene pentru siguranţă aeronautică, Athanassios Binos, a declarat pentru televeziunea de stat ERT TV că rămăşiţele găsite, despre care s-a spus că sunt ale aeronavei, de fapt nu aparțin acesteia, informează BBC News.

„Analiza rămăşiţelor până în momentul de faţă sugerează că acestea nu ar aparţine unei aeronave; omologul egiptean mi-a confirmat de asemenea că încă nu a fost dovedită apartenenţa acestora la aeronavă ultima dată când am discutat, la ora 17.45 GMT (20.45 ora României)” a declarat Binos.

Autorităţile egiptene nu au oferit clarificări noi în acest sens.

UPDATE 20.25: Fuselajul aparatului de zbor prăbuşit în Marea Mediterană a fost localizat de un vas grecesc, implicat în operaţiunea de căutare. Aeronava avea 66 de oameni la bord si plecase de la Paris către Cairo, informează BBC News.

O fregată grecească implicată în operaţiunea de căutare a găsit în Marea Mediterană bucăţi din aeronava dispărută.

Conform autorităţilor elene, resturile ce par a fi din plastic pluteau la circa 230 de mile sud-est, în largul insula Creta. La o jumătate de oră după, aeronava a fost reperată, mai precis fuselajul aparatului de zbor.

UPDATE 17:51:Fragmente ale avionului EgyptAir au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta, informează Le Figaro.

"Fragmente au fost localizate la sud-est de insula Creta de avion egiptean C-130, o zonă care, din punct de vedere aerian, depinde de Egipt. Au fost trimise vase în zona respectivă", a declarat Vassilis Beletsiotis, purtătorul de cuvânt al armatei Greciei.

Potrivit televiziunii greceşti ERT1, "fragmente ar fi fost descoperite la 230 mile marine de Creta".

UPDATE 12:00: La căutările avionului dispărut participă şi o navă românească. Avionul s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean, conform unor surse oficiale din Grecia. Oficialii egipteni au anunţat că aeronava s-a prăbuşit în mare. Pe de altă parte, un semnal SOS a fost emis de la bordul aeronavei la două ore după dispariţia de pe radare. Armata egipteană infirmă însă acest lucru, arată B1 TV.

UPDATE 11:10: Potrivit premierului francez Manuel Valls, nu poate fi exclusă nicio ipoteză.

"Nicio ipoteză nu poate fi exclusă. Informațiile vin treptat, dar trebuie să fim prudenți", a adăugat acesta, cu mențiunea că o celulă de criză a ministerului francez de Externe a fost instituită, în contextul în care 15 pasageri francezi se aflau la bordu aeronavei.

Avionul EgyptAir dispărut de pe radare s-a prăbușit largul insulei grecești Karpathos. Premierul egiptean nu exclude ipoteza unui atac terorist

#DIRECT_ONE_fu3el7#

UPDATE 11:03: Noi date apar în cazul avionului dispărut în Egipt. Avionul s-a prăbușit în largul insulei grecești Karpathos, în spațiul aerian egiptean, conform unor surse oficiale din Grecia. Premierul egiptean a anunţat că nu exclude ca tragedia aviatică să se fi produs în urma unui atac terorist.

UPDATE 10:05: Noi detalii apar în cazul avionului dispărut în Egipt. Oficialii egipteni au anunţat că aeronava s-a prăbuşit în mare. Pe de altă parte, un semnal SOS a fost emis de la bordul aeronavei la două ore după dispariţia de pe radare. Specialiştii spun că este foarte probabil ca semnalul să fi fost transmis automat, aşa cum se întâmplă în cazul unei avariei. Iniţial autorităţile egiptene nu spuseseră nimic despre o un astfel de semnal, arată B1 TV.

UPDATE 09:50: EgyptAir a publicat lista integrală cu cei 56 de pasageri ai zborului MS 804 enumerând naționalitățile acestora: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un cetățean al statului Ciad, doi irakieni, un saudit și un kuweitian. În total, aparatul transporta 56 de pasageri, între care trei copii, precum și șapte membri ai echipajului și trei ofițeri de securitate, arată egyptianstreest.com.

UPDATE 09:29: Potrivit ultimelor informații, a existat un telefon dat de la bordul aeronavei la ora locală 04:26, la două ore la dispariția aeronavei de pe radar.

UPDATE 09:00: Aeronava s-ar fi prăbușit în Marea Mediterană, potrivit declarațiilor pe care le-a făcut un angajat al companiei aeriene EgyptAir pentru presa locală, arată B1 TV.

"Ca ipoteze de lucru am putea să avem un atentat terorist sau, având în vedere că avionul se afla în momentul respectiv la înălțimea de croazieră și, probabil, făcea manevrele pentru coborâre, să fie o eroare operațională sau o eroare tehnică, deși eroare operațională este puțin probabil", a explicat Dan Andrei, expert în aviație.

Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris și Cairo a dispărut în această dimineață de pe ecranele radarelor, a anunțat compania aeriană. În avion se aflau 59 de pasageri și 10 membri ai echipajului, potrivit mass-media, arată B1 TV.

EgyptAir a informat că zborul MS804 era efectuat de un avion care decolase miercuri noaptea la orele 23.09 de pe aeroportul 'Charles de Gaulle' din Paris, urmând să aterizeze la Cairo joi dimineață, conform unui scurt comunicat publicat pe rețelele de socializare.

Compania aeriană a scris pe Twitter că avionul a dispărut după ce a pătruns 10 mile în spațiul aerian al Egiptului.

Avionul EgyptAir dispărut este un Airbus A320

Mai multe echipe de prim-ajutor și salvare efectuează operațiuni de căutare a avionului companiei EgyptAir, a afirmat ministrul egiptean al Aviației Civile.

Ahmed Abdel, vicepreședintele EgyptAir, a declarat pentru CNN că la bordul avionului se aflau 66 de oameni – 56 de pasageri, 3 angajați de la securitate, 2 piloți și 5 însoțitori de zbor.

Avion Egypt Air dispărut

#DIRECT_ONE_66ndwn#

Ultima oră
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”
19:46 - Nicolae Ciucă, discuție cu Natalia Gavriliță, după ce premierul Rep. Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic
19:34 - Cristian Diaconescu, despre o posibilă invazie în Ucraina: „Ne putem aștepta la un val migrator”