Temperaturi extreme în Spania. MAE transmite o atenționare de călătorie pentru români

Temperaturi extreme în Spania. MAE transmite o atenționare de călătorie pentru români
Foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei – regiunea Andaluzia – că autorităţile spaniole au emis, în intervalul 6 – 9 august, uncod portocaliude caniculă pentru această regiune.

Spania–cod portocaliude caniculă în Andaluzia

În Córdoba, Jaén, Huelva, Sevilla vor fi înregistrate peste 40 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor spanioli, în weekend este posibil ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să depășească lejer 40 de grade Celsius.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34 954 233 243, +34 954 230 947, +34 954 624 053, +34 954 624 070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatoriiCallCenter în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracterde urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

Totodată,Ministerul Afacerilor Externerecomandă consultarea paginilor de internetmeteoalarm.eu/ro_RO/0/0/ES-Spania.html,sevilla.mae.ro/contact,meteoalarm.eu,mae.roși reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „AppStore”şi”Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Prognoza meteo în România: Caniculă în sudul şi estul ţării, până sâmbătă

Potrivit ANM, în perioada 6 – 8 august, în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară și se vor înregistra temperaturi maxime de 34 – 37 de grade Celsius, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 – 50 kilometri pe oră

Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

30 iulie, cea mai călduroasă zi din vara 2020, în România

Și în România este foarte cald. Ziua de joi, 30 iulie, a fost declarată de meteorologicea mai calda zide pânăacum din vara anului 2020.

Temperaturile au atins valori record la amiazăla Fetestiși la stația de meteorologică de laBucurești-Filaret,unde s-au înregistrat 38 și respectiv 37 de grade Celsius.

La soare, temperaturile au sărit de 40 de grade Celsius.

“Indicele temperatura-umezeala a atins si depasit azi pragul critic de 80 unitati in vest, sud, sud-est si est, unde si temperatura resimtita a avut valori de 40 – 44 de grade Celsius”, transmite ANM.