CORONAVIRUS | China anunță că vaccinul său împotriva virusului va fi disponibil pentru toată lumea (VIDEO)

CORONAVIRUS | China anunță că vaccinul său împotriva virusului va fi disponibil pentru toată lumea (VIDEO)

China va face vaccinul împotriva noului coronavirus un bun comun la nivel global în momentul când dezvoltarea sa va fi finalizată, potrivit unui anunț făcut duminică de ministrului științei și tehnologiei, Wang Zhigang, care a menționat că ţara sa doreşte o creştere a cooperării internaţionale în cazul dezvoltării unui vaccin.

China vrea să consolideze cooperarea globală în studiile vaccinului împotriva pandemiei de Covid-19

China va consolida cooperarea internațională în viitoarele studii clinice cu vaccin COVID-19, bazându-se pe colaborarea anterioară în dezvoltarea vaccinurilor, a declarat duminica ministrul științei și tehnologiei, scrie Reuters.

China implică mari eforturi în lupta globală pentru a dezvolta un vaccin pentru noua epidemie de coronavirus care a început în orașul său central Wuhan, cercetătorii chinezi efectuând cinci studii clinice separate pe oameni, sau jumătate din toate aceste studii la nivel global, potrivit datelor compilate de Organizația Mondială a Sănătății.

Președintele Xi Jinping a promis luna trecută în cadrul Adunării Mondiale al Sănătății, organul de conducere al OMS, că vaccinurile dezvoltate de China vor deveni un „bun public global” odată ce vor fi gata de utilizare, iar contribuția Chinei va asigura accesibilitatea vaccinurilor în dezvoltarea țărilor.

Dezvoltarea „unui vaccin este încă strategia fundamentală în efortul nostru de a depăși noul coronavirus”, a declarat ministrul științei și tehnologiei, Wang Zhigang, într-o conferință de presă la Beijing.

Până în momentul de faţă au fost confirmate peste 7 milioane de cazuri de coronavirus pe între mapamondul. Peste 400.000 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce au fost infectaţi cu sars-cov 2.

Cu toate acestea, nu toată lumea vede decizia Chinei ca fiind un lucru bun. În acest context, senatorul american Rick Scott a acuzat China că încearcă să saboteze dezvoltarea unui astfel de vaccin. Oficialul a acuzat Beijingul că a ales să fie un adversar în această problemă şi că încearcă să încetinească progresul Statelor Unite.

Senatorul susţine că există doveză în acest sens, însă a refuzat să ofere mai multe detalii despre subiect.

Cel mai aproape de găsirea unui vaccin se pare că este, însă, Marea Britanie. Ministrul de Afaceri, Alok Sharma, a declarat că testele clinice de la Universitatea Oxford au progresat destul de mult şi dacă acestea vor avea succes, vaccinul ar putea fi gata până la sfârşitul verii.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Conducerea Pentagonului susține că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi produs la toamnă

Pe de altă parte, conducerea Pentagonului și-a exprimat încrederea că un vaccin contra coronavirusului va fi disponibil până în ianuarie, și poate încă din această toamnă.

„Suntem foarte încrezători că un vaccin va fi posibil să fie produs la toamnă”, a spus secretarul Apărării, Mark Esper, adăugând că există, de asemenea, „niveluri de încredere foarte mari” că operațiunea Warp Speed ​​și-ar atinge obiectivul „de a avea peste 300 de milioane de doze până la 1 ianuarie”.

Japonia își propune să dezvolte un vaccin până în iunie 2021

Totodată, Japonia vrea să realizeze un astfel de vaccin până în luna iunie a anului 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul japonez al Sănătății, Katsunobu Kato.

Producătorii de medicamente din întreaga lume se luptă să dezvolte un tratament sau un vaccin pentru COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:19 - Kamala Harris este pregătită „să câștige nominalizarea democraților” pentru alegerile prezidențiale din SUA, după retragerea lui Joe Biden
23:53 - Prima reacție a Kremlinului după retragerea lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din SUA. Dmitri Peskov a spus care este „prioritatea” Rusiei
23:35 - România a câștigat Campionatul European U20 Divizia B la baschet
23:14 - Procedura pentru nominalizarea unui nou candidat democrat la președinția SUA. Alte nume vehiculate în afară de Kamala Harris, principala favorită
22:51 - Ștefan Popescu, despre Kamala Harris: Un personaj cu care Biden și anturajul său nu au avut o chimie specială. Nu i s-a delegat niciun dosar important. Nu stă strălucit în sondaje (VIDEO)
22:32 - Un bărbat a murit în timpul unei drumeții în Masivul Vâlcan
22:13 - Liderul republican al Camerei Reprezentanților îi cere demisia lui Joe Biden. Mike Johnson: Perspectivele democraților nu sunt mai bune cu Kamala Harris
21:49 - Donald Trump, după retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială: Va rămâne de departe cel mai slab președinte din istoria țării noastre. Sistemul a făcut tot ce a putut pentru a-l proteja
21:34 - Claudiu Năsui, despre datoria publică a României: Întrebarea este dacă am ajuns la 54% din PIB și avem ce să arătăm. Datoria pentru pensii e total separată și e imensă (VIDEO)
21:01 - Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din SUA: „Este în interesul partidului meu și în al țării să fac un pas în spate” / A anunțat că o susține pe Kamala Harris