Cum l-a umilit Elena pe Nicolae Ceaușescu, de față cu subalternii săi. Dictatorul știa de frică

Cum l-a umilit Elena pe Nicolae Ceaușescu, de față cu subalternii săi. Dictatorul știa de frică

Multe povești se leagă de cuplul Ceaușescu. Foști apropiați ai dictatorului și istorici au dezvăluit faptul că liderul PCR a fost subjugat de soția sa. Practic, Elena conducea România. O altă mărturie confirmă aceste afirmații.

Nicolae Ceaușescu știa de frică. Elena Ceaușescu își manifesta stilul autoritar ori de câte ori avea ocazia. Emilia Marinela Macovescu, soția fostului ministru de Externe al României, George Macovescu, din perioada 1972-1978 a oferit mai multe detalii picante.

Cum l-a umilit Elena pe Nicolae Ceaușescu în public

De exemplu, la revenirea în țară, în urma unei întâlniri cu un președinte, Nicolae Ceaușescu a fost „tras de urechi” de soție, de față cu mai mulți apropiați ai dictatorului.

„’Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?’. Au înlemnit toţi: Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul: ‘Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează'”, a dezvăluit Marinela Macovescu.

Elena Ceaușescu era o femeie foarte geloasă, care antipatiza femeile din jurul lui Nicolae.

„Nu aveţi voie coc – nu puteam să-mi fac coc atunci, trebuia să am părul lăsat liber –, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii“, erau mesajele transmise de către Elena Ceaușescu, potrivit soției fostului ministru de Externe.