Prognoza meteo, azi, 07 octombrie 2020. Vremea se răcește treptat în toată țara

Prognoza meteo, azi, 07 octombrie 2020. Vremea se răcește treptat în toată țara
FOTO: Pixabay.com

Pentru ziua de miercurii meteorologii anunță vreme instabilă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi ușor mai ridicate, față de normalul perioadei, însă există și două avertizări de tip cod galben în mai multe reginui din țară.

Meteorologii anunță manifestări de instabilitate atmosferică, în special la munte și în vestul teritoriului. În cursul nopții se vor înregistra averse sub formă de ploaie. Vântul va conitnua să bată tare la munte, iar local se vor semnala intensificări accentuate.

Maximele zilei se vor încadra între 20 și 27 grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la 7 și 17 grade.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 07 octombrie 2020

În cursul zilei de miercuri se vor semnala ploi în toată țara, iar fenomenele de instabilitate atmosferică se vor înregistra izolat, fiind caracterizate prin intensificări de scurtă durată ale vântului. Descărcări electrice se vor semnala izolat în special în Transilvania, Moldova, Oltenia și Muntenia.

Începând vremea se va răci treptat în toată țara, așa cum au anunțat meteorologii încă din timpul weekendului. „De miercuri până spre finalul intervalului valorile termice vor continua să scadă, în toate zonele țării, dar nu vor coborî sub cele specifice acestei perioade. Temperaturile minime în cursul nopților vor fi și ele destul de ridicate. Ploile își vor face apariția în prima parte a intervalului, în vestul, nordul și centrul, iar de marți spre miercuri ele se vor extinde pe întreg teritoriul. Vor fi și manifestări de instabilitate, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.”, a precidat meteorologul de serviciu Oana Paduraru, de la ANM.

Vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, cu valori mai ridicate în zona litoralului, dar și mai scăzute în drepresiuni.

Prognoza meteo pentru București

În București vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime de până la 26 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și se vor înregistra averse de scurtă durată.

Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări în cea de-a doua parte a zilei.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius, iar minele vor fi cuprinse în intervalul 7 și 8 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La malul mării cerul va fi variabil, mai mut senin în cea de-a doua parte a zilei. Izolat se vor semnala averse sub formă de ploaie, iar vântul va sufla slab, până la moderat.

Maximele termice vor atinge 23 până la 24 de grade Celsius, la Constanța, iar minimele de astăzi se vor încadra în intervalul 18-19 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe