Prognoza meteo, azi, 08 ianuarie 2021. Vremea se va răci

Prognoza meteo, azi, 08 ianuarie 2021. Vremea se va răci
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru vineri, 08 ianuarie 2021. Potrivit acestora vremea se va răci faţă de ziua precedentă.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 08 ianuarie 2021

Mai exact, vineri, vremea se va răci faţă de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice. Vor fi înnorări şi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului, dar pe arii extinse şi local însemnate cantitativ, în jumătatea de sud. În Transilvania, nordul şi centrul Moldovei vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă, în Câmpia Română şi Dobrogea vor fi ploi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade Celsius, iar cele minime între -6 şi 4 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și în zonele montane aferente.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopţii, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 0 – 1 grad Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea se va raci faţa de ziua precedenta. Vor fi înnorari şi ninsori în cea mai mare parte a zonei montane, local însemnate cantitativ (se vor cumula peste 10…15 l/mp) în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbura şi se va depune strat nou de zapada. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari izolate.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vineri, va ploua dimineața și în timpul nopții. Temperatura maximă va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Ultima oră