Prognoza meteo, azi, 09 ianuarie 2021. Va ninge în toate regiunile țării

Prognoza meteo, azi, 09 ianuarie 2021. Va ninge în toate regiunile țării
FOTO: Pixabay.com

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru sâmbătă, 09 ianuarie 2021. Potrivit acestora va ninge în toate regiunile țării.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 09 ianuarie 2021

Mai exact, sâmbătă, la fel ca și în ziua anterioară, va fi înnorat şi cu precadere în regiunile sudice va ninge. Spre seara va ninge în toate regiunile țării și se va forma polei. Vântul va sufla slab, cu uşoare intensificări pe crestele Carpaţilor Orientali.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, până în jurul valorii de -11 grade Celsius.

Meteorologul Meda Andrei a furnizat prognoza meteo pentru weekendul 8-10 ianuarie 2021, dar și pentru săptămâna 11-17 ianuarie, pentru B1 TV. Potrivit specialistei, în intervalul prognozat, preciptațiile vor continua să cadă în aproape toată România, sub formă de lopiviță, ninsoare și ploaie. La nivel național, temperaturile nu vor urca mai mult de 7 grade.

„Avem o informare valabilă de la ora 10:00 până mâine dimineața la ora 10:00. Este valabilă cam pentru întreaga țară, pentru că vor fi precipitații în majoritatea zonelor, dar mai ales în jumătate de sud a teritoriului, unde vor fi cantități în general de 15-25 l/ mp. Acestea precipitații vor cădea mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele acestei seri se vor transforma și aici ploile în lapoviță și ninsoare. Nu scăpam prea curând de precipitații. Acestea se vor semnala și în zilele următoare și pe parcursul săptămânii viitoare vom mia avea intervale în care vor fi ninsori dar din când în când și lapoviță și ninsoare.

Cele mai intense precipitații pe interval scurt vor fi de astăzi de la ora 12:00 și până mâine dimineață la ora 4:00, primul interval cu cantități ceva mai mari, și se vor semnala în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură, local în Oltenia, în nord-vestul Munteniei, sudul și sud-estul Transilvaniei. Aici va fi cod galben și vor predomina ninsorile însemnate cantitativ și se va depune start nou de zăpadă, local mai consistent, posibil 5 -10 cm, poate în zonele mai înalte și peste 10 cm.

Temperaturi destul de scăzute, este adevărat, astăzi, încă este destul de bine, cu temperaturi mai apropiate de normal, poate chiar mai ridicate, însă apoi tind să scadă. La sfârșitul acestei săptămâni și la săptămâna viitoare, vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, iar nopțile vor aduce temperaturi negative, în unele dimineți chiar și cu ger în estul Transilvanei, unde vor fi temperaturi chiar și sub -10 grade”, a transmis meteorologul.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, va fi înnorat pe parcursul zilei și va ninge slab. În cursul nopţii nebulozitatea se va accentua şi se vor mai semnala precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai ales în masivele sudice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi între -9 si -3 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra pe Ceahlău.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, sâmbătă, va ploua seara. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.