Prognoza meteo, azi, 1 octombrie 2020. O zi mohorâtă care aduce ploi în majoritatea regiunilor țării

Sursa Foto: Samantha Diederichs/ Pexels

Joi, 1 octombrie,rămâne o zirece și ploioasă.În vestul, centrul și nordul țării, la deal și la munte, cerul va noros și vor fi perioade în care va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apa vor fi însemnată. În restul teritoriului, înnorările vor fi în general temporare, iar ploile, însemnate cantitativ se vor semnala pe arii extinse. Trecător, în zona montană, la altitudini mai mari de 1800 de metri, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va mai avea mai avea intensificări în regiunile sudice și sud-vestice precum și în vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 8 și 15 grade.

Prognoza meteo în principalele zone ale țării.Cum va fi vremea azi, 1 octombrie 2020

Reamintim că între30septembrie, ora 10:00 și 02octombrie, ora 10:00, meteorologii au emis un cod galben și unul deploi însemnate cantitativ.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

Codul galben este valabil pentruvestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte, undeva ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25-35 l/mp. Mai exact, acesta avertizare meteorologică vizează județele: Cluj, Suceava, Bistrița-Năsăud, estul județelorNeamț și Bacău, Covasna, Brașov, Sibiu, Mureș, în jumătatea estică a județului Alba, centrul Hunedoarei, Timiș, Arad, sudulCaraș-Severinului și nordul județelor Dâmbovița, Argeșului, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Cod portocaliu de ploi abundente

Codul portocaliu este valabil în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, undeva ploua temporar abundent, iarprin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40-70 l/mp.

Acesta vizează județele: Maramureș, Satu Mare, Sălaj, vestul Clujului, Bihor, nord-vestul județului Alba, în extremitățile Hunedoarei și în Caraș-Severin, potrivit harții emise de ANM.

În Banat și Crișana, temperaturile ating pragul maxim de 19 grade, iar noaptea vor fi 11-12 grade.Joi este ultima zi de ploaie în acestea regiuni, din această săptămână.

În Transilvania temperaturile scadușor sub normele perioadei, până pe la 16 grade Celsius la amiază, în timp cenoaptea vor fi în jur de 9.Va ploua posibil însemnat cantitativ.

În Maramureș sunt anunțate maxime de 17 grade, iar noaptea, 10-11. Vor cădea ploi însemnate cantitativ.

În Moldova, ziuavor fi în medie18-19 grade, iar în cursul nopții doar 11. Sunt prognozate ploi zdravene.

În Muntenia termometrele vor arăta maxim 21 de grade și minime de 11-12. Și aici meteorologii au anunțat că va ploua, pe arii restrânse posibil însemnat cantitativ.

În Oltenia vremea rămâne la fel ca zilele trecute, mohorâtă și cu valori termice care se vor situa între 20-21 de grade. Temperaturile nocturne scad până la 11 grade.

Prognoza meteo în București

În Capitală, în cursul dimineții cerul va rămâne înnorat. Probabilitateasă plouă slab va fi ridicată în noaptea de miercuri spre joi și in cursul zilei de joi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 43 km/h. Temperatura maximă va fi de 18-20grade, iar cea minimă de 10-11 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo la munte

În zonele montanese mai încălzește puțin, însă vremea rămâne mohorâtă. Sunt prognozate și ploisporadice. Vântul va bate mai intens mai ales pecrestele Carpaților Meridionali, iar la înălțimi de peste 1.800 de metri așteptăm lapoviță.

Prognoza meteo pe litoral

Și în Dobrogea vremea se menține rece, iar cerul va fi parțial noros, cu maxime de 18…19 grade și minime de 14 grade Celsius. Va ploua, posibil izolat mai însemnat cantitativ. Vântul va bate cu 21 de km/h. Există șanse mari să plouă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:21 - Cum pot plăti companiile din UE pentru gazul rusesc fără a încălca sancțiunile împotriva Rusiei. Explicațiile Comisiei Europene
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate