Prognoza meteo, azi, 20 mai 2021. Vremea va fi rece și instabilă

Prognoza meteo, azi, 20 mai 2021. Vremea va fi rece și instabilă
Sursa Foto: Hepta

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 20 mai 2021. Potrivit acestora, vremea va fi rece și instabilă.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 20 mai 2021

Mai exact, astăzi, la fel ca în ziua anterioară, vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, 50…70 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. La altitudini de peste 1700…1800 m, trecător vor mai fi și precipitații mixte, dar ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h), iar pe alocuri și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în vest, sud-vest, sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici se va forma ceață.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade. Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, 50…70 l/mp.

La altitudini de peste 1700…1800 m, trecător vor mai fi și precipitații mixte, dar ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h).

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va fi temporar noros și, mai ales ziua, vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări trecătoare, îndeosebi în timpul averselor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 de grade, iar cele minime vor fi de 12 … 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 15 … 17 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”