Prognoza meteo, azi, 20 mai 2021. Vremea va fi rece și instabilă

Prognoza meteo, azi, 20 mai 2021. Vremea va fi rece și instabilă
Sursa Foto: Hepta

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru joi, 20 mai 2021. Potrivit acestora, vremea va fi rece și instabilă.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 20 mai 2021

Mai exact, astăzi, la fel ca în ziua anterioară, vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, 50…70 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină. La altitudini de peste 1700…1800 m, trecător vor mai fi și precipitații mixte, dar ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h), iar pe alocuri și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în vest, sud-vest, sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici se va forma ceață.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi înnorări și va ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade. Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi rece și instabilă, cu înnorări temporar accentuate și averse însoțite pe alocuri de descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, 50…70 l/mp.

La altitudini de peste 1700…1800 m, trecător vor mai fi și precipitații mixte, dar ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă prezent. Vântul va avea intensificări, îndeosebi în partea a doua a intervalului pe crestele masivelor sudice (rafale de peste 70 km/h).

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Cerul va fi temporar noros și, mai ales ziua, vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări trecătoare, îndeosebi în timpul averselor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 19 de grade, iar cele minime vor fi de 12 … 13 grade. Temperatura apei mării va avea valori de 15 … 17 grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:47 - Imagini cu Insula Șerpilor în momentul evacuării trupelor ruse: „Inamicul a evacuat în grabă rămășițele garnizoanei” (FOTO)
13:41 - Povestea familiei avocatului din Kiev, ucis de o rachetă rusă: „Ea nu știe că tatăl ei nu mai este”
13:31 - Diferențe de prețuri uriașe în Bulgaria față de România. Câți bani trebuie să scoată turiștii din buzunare pentru o cafea și un suc pe litoralul bulgăresc
13:29 - Guvernul a aprobat joi scăderea cu 50 de bani a prețului carburanților. Virgil Popescu: „Mă aștept ca în perioada următoare să vedem în piață companii care aplică această Ordonanță” (VIDEO)
13:10 - Plaja 3 Papuci din Constanța îi face concurență serioasă celei din Mamaia. Cât a ajuns să coste o bere la draft
12:58 - Generalul Cristian Barbu, despre retragerea rușilor de pe Insula Șerpilor: „Ultimul atac ucrainean a fost de o intensitate ieșită din comun și este clar că rușii au avut pierderi substanțiale” (VIDEO)
12:50 - Scăderea acțiunilor Gazprom a depășit 30% după decizia de neplată a dividendelor
12:36 - Reacția Chinei după ce a fost clasificată drept o „provocare” pentru interesele NATO: „Eforturi inutile”
12:36 - Sonia Argint, despre prietenia cu Andreea Bălan, după despărțirea dintre artistă și fratele ei: “Nu văd de ce ar dispărea, doar pentru că relația ei personală s-a schimbat”
12:27 - B1 TV va difuza, în premieră, documentarul „Campanii electorale care au făcut istorie”, duminică, de la ora 16:00