Prognoza meteo, azi, 31 iulie 2020. Vremea va fi în continuare călduroasă

Prognoza meteo, azi, 31 iulie 2020. Vremea va fi în continuare călduroasă
FOTO: Pixabay.com

Vineri, 31 iulie 2020, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.), vremea va fi în continuare călduroasă îndeosebi în sudul şi sud-estul ţării, unde va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 35 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 31 iulie 2020

Mai exact, vineri, vremea va fi în continuare călduroasă îndeosebi în sudul şi sud-estul ţării, unde va fi caniculă. După-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi înnorari în sud-vestul, sudul, estul şi în centrul ţării şi va ploua. Cantitaţile de apă vor depaşi 25 -30 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime, spre deosebire de joi, care a fost cea mai caldă zi din an se vor încadra, în general, între 26 şi 35 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade Celsius. Disconfortul termic se va menţine accentuat îndeosebi în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Banat şi sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Pe parcursul săptămânii, meteorologii anunțat temperaturi maxime de până la 30 de grade. Valorile caniculare sunt specifice pentru această perioadă a anului. Izolat se vor înregistra ploi, în prima parte a intervalului, în regiunile de nord și nord-vest.

În centrul, sudul și estul țării vremea va fi în general frumoasă cu cer senin și temperaturi caniculare. În prima parte a săptămânii, se vor înregistra temperaturi maxime ușor mai scăzute în Crișana, Maramureș și Banat, în special în zilele de luni și de marți, când maximele din termometre vor ajunge până la 28 de grade.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă, chiar caniculară după-amiază, când temperatura maximă va fi în jurul a 35 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unitaţi. Temperatura minimă va fi de 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi instabilă. Mai ales după-amiază şi în prima parte a nopţii va ploua. Cantitaţile de apă vor depaşi 30-40 litri pe metrul pătrat. Astfel de fenomene se vor semnala în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 24 grade Celsius. Cel mai cald va fi în Poiana Braşov şi Predeal.

În prima săptămână a lunii august, temperaturile maxime se vor menține, în medie, în jurul a 19 – 20 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă între 8 și 10 grade.

Prognoza meteo pe litoral

La mare, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic. Cerul va prezenta înnorări după-amiaza şi noaptea când, local, vor fi averse, descărcari electrice şi condiţii de grindină. Cantitaţile de apă vor depaşi 25 litri pe metrul pătrat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 30 de grade, iar cele minime între 19 şi 23 de grade. Cel mai cald va fi în Eforie Nord şi Mamaia. Temperatura apei mării va avea valori de 25-27 de grade.

Tags:
Ultima oră