Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Cum va fi vremea în România până la finalul lunii octombrie

Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Cum va fi vremea în România până la finalul lunii octombrie

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. În România vremea se anunță caldă, în cea mai mare parte a teritoriului, însă local se vor semnala averse și ploi, scrie Hotnews.ro.În ultima parte a lunii septembrie cerul va fi variabil în cea mai mare parte a teritoriului, iar vântul va sufla slab până la moderat.

28 septembrie – 5 octombrie

În prima parte a intervalului valorile termice vor fi ușor mai ridicate față de maximele obișnuite pentru această perioadă a anului. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare.

5 – 12 octombrie

În această săptămână vremea continuă să fie caldă, iar valorile maxime ale aerului se vor păstra ușor peste limita obișnuită pentru mijlocul sezonului de toamnă. Cantitățile de precipitații înregistrate vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și la munte. În regiunile din sudul extrem al teritoriului, acestea vor fi însă scăzute, iar regimul pluviometric va fi apropiat de cele normal pentru acest interval.

12 – 19 octombrie

La nivelul întregii țări se vor înregistra temperaturi peste media normală a acestei perioade. În regiunile sudice însă temperaturile ridicate se vor resimți în mod special în rândul oamenilor.

În jumătatea de nord a țării, regimul pluviometric va fi ușor excedentar. Creșteri ale acestuia se vor semnala și în sudul țării. În celelalte regiuni acesta va fi apropiat de valorile normale.

19 – 26 octombrie

Chiar dacă temperaturile vor mai scădea spre finalul lunii octombrie, valorile din termometre vor continua să fie în continuare mari pentru această perioadă a anului. Vremea nu se va răcit simțitor până în cea de-a doua partea a lunii octombrie.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmăriți B1TV.ro și pe