Ce înseamnă tulburarea bipolară, afecțiunea de care suferă Kanye West

Ce înseamnă tulburarea bipolară, afecțiunea de care suferă Kanye West
sursa Foto: pixabay

Kanye West, care a anunțat că va candida pentru președinția Statelor Unite, suferă de tușburare bipolară. Apropiații lui spun că tocmai această afecțiune l-a făcut pe rapper să își dorească să devină președintele SUA. Însă, este este această tulburare bipolară de care suferă Kanye West?

Ce este tulburarea bipolară

Tulburarea bipolară, care mai este numită și depresie maniacală, este o afecțiune în care creierului îi este imposibil să regleze o anumită stare de spirit. Drept urmare, această condiție medicală determină schimbări bruște de dispoziție. Bipolaritatea poate face ca o persoană să fie fericită pentru mai multe săptămâni, după care să pice într-o depresie, fără un motiv anume. Prin urmare, tulburarea bipolară face ca o personaă să treacă foarte ușor de la agonie, la extaz, de la bucurie, la tristețe, de la euforie, la depresie, potrivit medlife.ro.

Durata acestor stări variază de la un pacient la altul.

Dacă o persoană care suferă de tulburare bipolară nu urmează un tratament, aceasta poate experimenta episoade intense de depresie. Simptomele includ tristețea, anxietatea, pierderea energiei și dificultăți de concentrare. De asemenea, pacienții pot deveni neinteresați de activități care le plăceau înainte. În altă ordine de idei, aceștia pot avea probleme cu somnul și pot fi tulburați de gânduri suicidale.

La polul opus se află faza maniacală a afecțiunii. Mai exact, pacienții au tendințe de a se simți euforici, ceea ce poate duce la o stimă de sine foarte mare și la agitație. Tot aici intră și cheltuielile risipitoare, abuzul de substanțe și comportamentele nesăbuite.

Ce determină apariția tulburării bipolare

Tulbularea bipolară este o afecțiune rezultată în urma unui dezechilibru chimic din creier. În momentul în care nivelurile anumitor substanțe devin prea mari, pacientul dezvoltă mania, iar atunci când acele niveluri sunt foarte scăzute, acesta trece prin stări de depresie.

Deputul simptomelor specifice tulburării bipolare are loc între 15 și 30 de ani. persoanele care au rude care suferă de această afecțiune au șanse mari să dezvolte tulburarea bipolară. De asemenea, stresul și drogurile pot declanșa stările contradictorii.

Kanye West a confirmat în 2018 că suferă de tulburare bipolară

Rapperul a fost internat în 2016 și a fost nevoit să-și anuleze turneul Saint Pablo. După acest episod, Kanye West a confirmat în 2018, odată cu lansarea albumului său, „Ye”, că suferă de tulburare bipolară. Acesta a scris pe coperta albumului „I Hate Being Bipolar. Its Awesome” (Urăsc să fiu bipolar. Este minunat).

Anul trecut, rapperul a vorbit în cadrul show-ului My Next Guest Needs No Introduction cu David Letterman despre momentele dificile prin care a trecut de când a fost diagnosticat cu tulburare bipolară.

„Când trăiești în această stare, ești foarte paranoic în legătură cu orice. Toată lumea – aceasta este experiența mea, alte persoane au experiențe diferite – interpretează un rol. Totul este o conspirație. Simți că guvernul îți implantează cipuri în cap. Simți că ești înregistrat. Simți toate aceste lucruri. Ai un moment în care te gândești că toată lumea vrea să te omoare. Nu ai încredere în nimeni”, a declarat Kanye West, în cadrul show-ului My Next Guest Needs No Introduction cu David Letterman.

Tags:
Ultima oră
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite
14:32 - Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?
14:30 - Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)
14:11 - Asociația Energia Inteligentă: Statul, principalul beneficiar al creșterii facturilor la gaze. Va încasa din majorare 2,7 miliarde de euro în 2022. E practic o creștere a impozitelor și taxelor
14:09 - Leul își continuă deprecierea față de euro și dolar, arată cursul valutar la zi