Cine este, ce CV și ce avere are George Simion, liderul partidului AUR

Cine este, ce CV și ce avere are George Simion, liderul partidului AUR

Partidul AUR a reușit marea surpriză la alegerile parlamentare 2020. George Simion și Claudiu Târziu sunt cei doi lideri, primul fiind un nume mult mai sonor în societatea românească.

Noua formațiune politică se declară„anti-sistem”, precum USR PLUS, însă cu un discurs destul de diferit, care se poziționează mai degrabă în contrast din punct de vedere ideologic. Potrivit statutului partidului, valorile asumate de AUR sunt: credința creștină, libertatea, familia și națiunea.

Cine este George Simion

George Simion (34 de ani) este activist civic, unul dintre principalii susținători ai unirii României cu Republica Moldova. Originar din Focșani, de-a lungul timpului a făcut parte din mai multe asociații. Una dintre primele apariții TV a fost în prezența fostului președinte Ion Iliescu. În urmă cu mai mulți ani, Simion și-a făcut apariția cu mai multe lumânări în urma lui Iliescu, în memoria victimelor din 1989 și a mineriadelor.

Primul protest l-a organizat în București, în 2006, pentru susținerea elevilor români din liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău. Co-președintele AUR este și microbist. Acesta a contribuit la formarea grupurilor de ultrași Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, suporteri ai echipei naționale de fotbal a României. Controversatele asociații au contestat naturalizarea lui Mario Camora.

În 2019, Simion a candidat la alegerile europarlamentare, însă nu a reușit să obțină destul de multe voturi pentru a fi eligibil la Bruxelles.

CV-ul lui Simion și ce avere are liderul AUR

Despre activitatea profesională a lui George Simion nu se cunosc prea multe. De-a lungul timpului a publicat mai multe cărți de istorie și politică.

În ceea ce privește studiile, George Simion aabsolvit Colegiul Naţional ‘Gheorghe Lazăr’din Bucureşti, apoi a făcut şi Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti.Este absolvent al programului de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cu temade cercetare ‘Crimele comunismului’..

Potrivit declarației de avere, George Simion nu are pe numele său nicio proprietate și niciun cont bancar. Deține doar un autoturism din anul 2006, iar singurele sale venituri din 2019 sunt de 38.3222 de lei (3.200 de lei lunar), de la un SRL, unde a avut funcția de director de marketing.

Președintele AUR a declarat că și-a vândut de curând apartamentul moștenit de la părinți, pentru a susține campania alegerilor parlamentare.

Ultima oră
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia
20:54 - Pakistan: Un bărbat a fost torturat, ucis și incendiat de sute de oameni după ce ar fi dat jos niște afișe cu citate din Coran
20:29 - Ministerul Sănătății: Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron, confirmate în România
19:59 - Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli