Scandalul continuă în USR: Lista de candidaturi pentru diaspora a USR PLUS a fost contestată la Tribunal. Dumitru Dobrev a demisionat din Biroul Național al USR (FOTO)

Scandalul continuă în USR: Lista de candidaturi pentru diaspora a USR PLUS a fost contestată la Tribunal. Dumitru Dobrev a demisionat din Biroul Național al USR (FOTO)
Foto: Facebook

Dumitru Dobrev, fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), a declarat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat din Biroul Național al Uniunii Salvați România (USR).

Mai exact, acesta a afirmat că a demisionat în urma invalidării candidaturii lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare de către Biroul Naţional, după un aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj a partidului.

Totodată, avocatul Dumitru Dobrev a contestat, sâmbătă, la Tribunalul București lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS, acesta reprezentându-l pe Vlad Teohari, care a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, fiind ales pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR cu mai puțin de 48 de ore înaintea datei limită de depunere a listelor de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție.

Dumitru Dobrev a demisionat din Biroul Național al USR (FOTO)

Redăm postarea integral a lui Dumitru Dobrev:

”Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR

Dreptate pentru Vlad Teohari

Sunt unul dintre fondatorii USB și avocatul care a înscris la Tribunalul București USR în aprilie 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare.

Astăzi, apăr spiritul USR în fața unui partid care și-a uitat principiile și valorile.

Când am intrat în politică, alături de Nicușor Dan, am făcut-o sufocat de nedreptatea pe care o vedeam zi de zi, în viața mea profesională, în instanțe.

În mintea mea, PSD era răul cel mare: cei care calcă justiția, adevărul și democrația în picioare.

Zilele astea, răul a fost chiar BN al USR.

Biroul Național al USR, cu o majoritate de 13 la 12, asigurată de echipa fidelă lui Dan Barna : Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu, Claudiu Năsui, Criastian Moș, Radu Mihail, Vlad Botoș, Liviu Malureanu, Diana Mureșan, Silvia Dinică, Iulian Bulai, Cătălin Stancu, Cristina Prună și, desigur, Dan Barna – a invalidat pentru delict de opinie candidatura la Camera Deputaților a lui Vlad Teohari, ales de filiala USR Diaspora pe locul 1 pe listă.

Vina lui Vlad este de a fi semnat acum 11 luni o scrisoare de protest pe care am semnat-o și eu și alte câteva sute de colegi din USR.

Chipurile, invalidarea a fost „din motive de integritate”. Timp de 11 luni, niciunul din sutele de semnatari nu a suferit vreo sancțiune din acel motiv. Cam atât de gravă este, în realitate, fapta lui Vlad Teohari.

Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora a USR PLUS la Camera Deputaților.

În voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea.

Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR. Sunt, de acum, la dispoziția Biroului Local Sector 4: aștept să mă excludă, pentru că și eu am semnat scrisoarea semnată de Vlad. Ori am greșit toți, ori echipa Barna sancționează adversarii pe alese.

Pentru mine, este inadmisibil ca partidul pe care l-am construit ca să fie „altfel” să calce în picioare un tânăr valoros și să-l lase pe viață cu stigma că a fost invalidat din motive de „integritate” de partidul din care făcea parte – în realitate, pentru un delict de opinie.

Între partid și dreptate, aleg dreptatea.

Între USR și valorile USR, le aleg pe cele din urmă.

________________________

Comunicat de presă

Avocatul Dumitru Dobrev îl reprezintă pe Vlad Teohari, care contestă lista de candidați pentru Diaspora a USR PLUS

Avocatul Dumitru Dobrev, partener în cadrul casei de avocatură Dobrinescu Dobrev SCA, îl reprezintă în calitate de apărător ales pe Vlad Mihai Teohari, membru USR Diaspora a cărui candidatură a fost invalidată de Biroul Național al USR, la avizul negativ emis de Comisia Națională de Arbitraj.

Vlad Teohari a câștigat alegerile interne în filiala USR Diaspora, fiind ales pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, dar candidatura sa a fost invalidată de USR cu mai puțin de 48 de ore înaintea datei limită de depunere a listelor de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție.

„Sunt unul dintre fondatorii Uniunii Salvați Bucureștiul și avocatul care a înscris la Tribunalul București Uniunea Salvați România în 2016. Am apărat USR de atunci încoace în tot felul de procese, de la contestații la deciziile AEP la înregistrarea alianței pentru europarlamentare.

Astăzi, apăr spiritul USR în fața unei conduceri care a uitat principiile și valorile partidului. Când am intrat în politică, alături de Nicușor Dan, am făcut-o sufocat de nedreptatea pe care o vedeam zi de zi, în viața mea profesională, în instanțe.

Lui Vlad Teohari i s-a încălcat dreptul de a fi ales, dreptul la apărare și a fost discriminat față de numeroși alți colegi, cosemnatari ai aceleiași scrisori ce i se impută, care au putut candida în alegerile locale din 27 septembrie. În plus, Comisia Națională de Arbitraj a USR a depășit cu 20 de zile termenul regulamentar până la care se putea pronunța pe validitatea candidaturii lui Vlad și l-a considerat lipsit de integritate pentru o chestiune ce ține strict de libertatea de exprimare.

Azi, ca avocat al lui Vlad Teohari, am depus la Tribunalul București o contestație față de lista de candidaturi pentru diaspora, la Camera Deputaților, a USR PLUS.

Mi-am dat demisia din Biroul Național al USR și îl voi apăra pe Vlad până la capăt pentru a-și găsi dreptatea”, a declarat Dumitru Dobrev.

Vlad Teohari este inginer, stabilit în Franța din 2016. A studiat și s-a pregătit atât în România, cât și în alte 4 țări europene – Franța, Olanda, Elveția și Danemarca. De la 22 de ani s-a implicat într-un proiect care se adresa persoanelor care suferă de epilepsie. Proiectul a căpătat anvergură și a reușit să câștige numeroase concursuri.

Cu acest proiect a reprezentat România în Statele Unite la finala mondială ImagineCup, concurs organizat de Microsoft, și a susținut un discurs în cadrul conferinței TEDx Bucharest din 2015. În prezent lucrează în Franța, în management de proiect, la o firmă care se ocupă de consultanță în domeniul aerospațial.

„Să ți se pună eticheta de neintegritate din partea unui grup de 7 oameni, iar aceasta să reprezinte poziția unui partid care luptă pentru decență și pentru care te-ai zbătut pentru idealuri timp de 4 ani, e cel puțin frustrant, ca să nu zic dureros și distructiv.

Ceea ce s-a întâmplat luni este o nedreptate crasă la adresa democrației interne din partidul nostru. Un partid care din 2016 și-a câștigat reputația prin munca fiecărui membru că luptă împotriva abuzurilor și pentru meritocrație sau transparență, m-a declarat neintegru pentru că am aderat la o scrisoare în 2019 în care semnalam derapajele conducerii actuale, fără să am măcar dreptul la apărare sau să fiu informat oficial înainte de discutarea cazului.

Am fost unul dintre zecile, sau chiar sutele de membri semnatari ai acelei scrisori. Biroul Naţional, cu 13 voturi din 25 a acceptat avizul negativ al Comisiei de Arbitraj şi a invalidat candidatura mea chiar dacă, în aceeași ședință, a validat o altă persoană în aceeași situație.

Imaginea care se creează în jurul meu și care poate avea repercusiuni asupra percepției publice asupra mea ca individ în societate se răsfrânge și asupra familiei mele și mai ales asupra celor care m-au sprijinit și votat în toată această aventură.

Spiritul userist este despre oameni care luptă pentru principii, valori și idealuri. Nu voi accepta nedreptatea care mi s-a făcut și îmi voi apăra drepturile pe toate căile legale pe care le am”, a declarat Vlad Teohari.

Dumitru Dobrev este avocat cu experiență de 20 ani în litigii de drept privat, contencios administrativ, arbitraj intern și internațional. Este doctor în drept și cercetător la Institutul de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Dumitru este un vechi activist de mediu și pentru patrimoniu, fiind unul dintre avocații campaniei Salvați Roșia Montană. A reprezentat numeroase asociații din București, precum Asociația Salvați Bucureștiul, Asociația Salvați Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociația Eco-Civica, în procese pentru salvarea parcurilor și clădirilor istorice din București”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti