Ludovic Orban: La nivelul actual de cazuri zilnice de coronavirus se pot organiza alegerile locale (VIDEO)

Ludovic Orban: La nivelul actual de cazuri zilnice de coronavirus se pot organiza alegerile locale (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că la nivelul actual de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus nu se pune problema amânării alegerilor locale. Șeful Guvernului a precizat că, odată cu adoparea regulilor de desfășurare a campaniei electorale și de organizare a scrutinului, nu va exista niciun fel de problemă. A insistat, însă, că toată lumea, de la candidați la alegători, trebuie să respecte regulile de protecție sanitară.

Ludovic Orban susține că în acest moment nu se pune problema amânării alegerilor locale din cauza epidemiei de coronavirus

„Dacă ne uităm la evoluția în ultimele două săptămâni, vedem că am reușit să oprim creșterea. Creșterea e extrem de mică a numărului de cazuri. Dacă luăm pe săptămâni vedem o limitare clară a răspândirii virusului. Sigur că oricâte amenzi dăm și oricâte măsuri luăm pentru organizarea diverselor activități, avem nevoie de colaborarea oamenilor.

Din punctul meu de vedere, la nivelul actual de cazuri zilnice se pot organiza alegerile iar, odată cu adoparea regulilor de desfășurare a campaniei electorale și organizare a votului, nu e nicio problemă de desfășurate. Au fost țări, Polonia și Croația de exemplu, care au organizat alegerile și asta nu a dus la o creștere a numărului de infectări. Repet, cu condiția ca toți să respecte regulile de protecție”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis afirmase că „votarea poate să fie o activitate sigură”, mai ales că Ministerul Sănătății va veni cu normele ce trebuie respectate. „Spațiile vor fi, evident, dezinfectate și înainte și după”, a mai precizat acesta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Joi, președintele PNL a ținut să sublinieze că nu există nicio legătură între măsurile pe care le ia Guvernul PNL și faptul că 2020 e an electoral: „Nu există nicio legătură între campania electorală şi faptul că e an electoral şi măsurile pe care luăm. Toate măsurile pe care le-am luat, le-am luat pe baza unor fundamentări solide, ştiinţifice, care s-au bazat pe punctele de vedere ale specialiştilor, nu au fost decizii politice, ci au fost decizii luate doar cu obiectivul apărării sănătăţii şi vieţii românilor”.

Raluca Turcan: Amânarea alegerilor locale, un subiect fals care vine din partea unor aleși locali PSD

Joi, vicepremierul Raluca Turcan a declarat, pentru B1 TV, că ideea amânării alegerilor locale a fost a unor aleși locali PSD, în frunte cu Primarul General, Gabriela Firea, care s-au gândit să tragă de timp în speranța că vor mai câștiga niște voturi.

„Pe fond, acest subiect fals vine din partea unor aleși locali PSD, în frunte cu Gabriela Firea, care știu că pierd alegerile, care și-au spus că dacă mai trag de timp… Aproape că au format o alianță PSD și COVID. Au lovit aproape la fel de tare în România. Deci dacă această alianță mai trage tare în Guvern și sfidează cetățenii, amenințând sănătatea publică, atunci oamenii vor da vina pe cei de la Putere și o să mai câștige o mână de voturi. Pentru un dram de voturi amanetează sănătatea publică”, a susținut liderul liberal.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, după cum a stabilit Parlamentul. Campania se anunță una atipică, în contextul epidemiei de coronavirus.

Pe 6 decembrie ar trebui, teoretic, să aibă loc alegerile parlamentare. Totul depinde, însă, de evoluția epidemiei de până atunci.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)