Ludovic Orban, vizită de lucru în județele Brăila și Galați. „Șantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti” (VIDEO)

Ludovic Orban, vizită de lucru în județele Brăila și Galați. „Șantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti” (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban efectuează, miercuri, o vizită de lucru în județele Brăila și Galați, însoțit fiind de ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transportului, Lucian Bode. Aceștia au vizitat deja Şantierul Naval Brăila, precum și şantierul lucrărilor de construcţie a Podului de peste Dunăre. Orban a insistat că șantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti. Prim-ministrul a ajuns deja și în județul Galați, unde, la Combinatul Siderurgic Liberty. Acolo, el a avut o întâlnire cu liderii Combinatului şi asistă, chiar la ora publicării acestei știri, la ceremonia de semnare a Memorandumului de colaborare între Liberty S.A. Galaţi şi Romgaz SA. Orban are prevăzută și o întrevedere cu Arhiepiscopul Episcopiei Dunării de Jos.

Ludovic Orban: Şantierele navale reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti

Aflat într-o vizită de lucru în județele Brăila și Galați, prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit despre importanța șantierelor navale în economia României.

„Din toate şantierele navale care existau înainte de 1989, doar un singur şantier şi-a încetat activitatea – este vorba de Şantierul de la Olteniţa, în rest, toate celelalte şantiere, indiferent că e vorba de Tulcea, Brăila, Galaţi, Mangalia, Turnu Severin, Orşova, îşi continuă activitatea şi reprezintă o componentă extrem de importantă a economiei româneşti”, a declarat Ludovic Orban, aflat la Şantierul Naval Brăila.

Șeful Guvernului a mai afirmat că șantierele navale asigură locuri de muncă pentru mulți români și permite dezvoltarea economică a zonelor în care se află. „Privim cu mare atenţie ceea ce se întâmplă în domeniul construcţiei şi reparaţiei de nave, pentru că, repet, reprezintă o componentă foarte importantă pentru economia românească”, a punctat Orban.

Ludovic Orban a explicat apoi că, la Şantierul Naval Brăila, se realizează modulele pentru podul peste Dunăre din localitate: „Probabil sunt primele construcții care nu trebuie să plutească, dar sunt extrem de importante pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, extrem de important pentru această zonă, podul de la Brăila”.

Acesta a remarcat, totodată, că șantierul e bine organizat şi are capacitatea de a livra la termen componentele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Ludovic Orban și miniștrii Virgil Popescu şi Lucian Bode, vizită de lucru în județele Galați și Brăila

Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Transportului, Lucian Bode, efectuează, miercuri, o vizită de lucru în județele Brăila și Galați.

Pe agendă vigurează vizita la Şantierul Naval Brăila, dar şi la şantierul lucrărilor de construcţie a Podului de peste Dunăre, unde premierul a fost informat despre stadiul lucrărilor, al realizării drumului expres Brăila-Galaţi şi al variantei ocolitoare a municipiului Galaţi.

În Galați, șeful Executivului vizitează Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi, unde are programată o întâlnire cu liderii Combinatului şi unde asistă la ceremonia de semnare a Memorandumului de colaborare între Liberty S.A. Galaţi şi Romgaz SA.

Orban va fi prezent și la inaugurarea Sucursalei Galaţi a Băncii Române de Credite şi Investiţii.

Potrivit agendei premierului, acesta va avea o întrevedere și cu Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Episcopiei Dunării de Jos.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați