Prima reacție din PNL, după ce PSD a anunțat că ar face guvern alături de liberali

Prima reacție din PNL, după ce PSD a anunțat că ar face guvern alături de liberali

Vasile Dîncu a declarat că PSD ar fi interesată să guverneze alături de PNL, în cazul în care USR se va retrage din coaliție. Reacția din partea liberalilor nu s-a lăsat prea mult așteptată.

Alina Gorghiu, fost președinte PNL, a precizat că PSD nu ar trebui să-și facă prea multe planuri de guvernare.

„Am citit o declarație a domnului Vasile Dâncu și cred că e necesară o clarificare: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD. Explicația pe scurt:

În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL și votată de români. PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!

Premierul Cîțu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani. Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

România are nevoie de acești 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiții și să schimbe mentalitățile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Un posibil guvern PNL-PSD, cu premier de la social-democrați

Vasile Dîncu a declarat că ar fi deschis pentru un „USL Reloaded”, însă în anumite condiții

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum, să fim tractați de locomotiva Cîțu sau de un alt premier liberal”, a declarat Vasile Dîncu, într-un interviu la Europa Liberă.

Declarațiile oficialului PSD pot ci citite integral, aici.