Răspunsul lui Florin Cîțu, întrebat ce se întâmplă cu bolnavii cronici care, din motive medicale, nu se pot vaccina anti-COVID-19, dar nici nu beneficiază de avantajele celor vaccinați (VIDEO)

Răspunsul lui Florin Cîțu, întrebat ce se întâmplă cu bolnavii cronici care, din motive medicale, nu se pot vaccina anti-COVID-19, dar nici nu beneficiază de avantajele celor vaccinați (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a fost prezent, vineri, la Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piața Libertății din Baia Mare.

Șeful Guvernului a fost întrebat de un bărbat despre situația unor bolnavi cronici. Aceștia nu se pot vaccina anticoronavirus din motive medicale, au adeverințe de la medici în acest sens, dar nici nu beneficiază de avantajele de care se bucură persoanele vaccinate.

Bărbatul respectiv s-a mai plâns că are probleme de sănătate, motiv pentru care este cu atât mai vulnerabil în fața COVID-19 și a trebuit mereu să se protejeze, în timp ce unii politicieni nu s-au obosit nici să poarte mască.

„Nu am să intru în discuția tehnică despre cine se poate vaccina și cine nu se poate vaccina. Sunt foarte mulți oameni, bolnavi cronici, și au fost printre cei care au fost la început.

Știți bine, campania a început cu personalul medical. Apoi au fost cei peste 65 de ani și bolnavii cronici. Acum persoanele cu boli cronice se pot vaccina și în spital.

Ce spun eu e foarte clar: dacă vrem să ajungem la normalitate, să trecem de această pandemie, trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar așa putem reduce riscul de infectare.

Avem spitale, avem profesioniști. Mereu urmați sfatul medicului când e vorba de soluții”, i-a răspuns premierul.

Răspunsul lui Florin Cîțu, întrebat ce se întâmplă cu bolnavii cronici care, din motive medicale, nu se pot vaccina anti-COVID-19, dar nici nu beneficiază de avantajele celor vaccinați

Cei nevaccinați sunt discriminați sau nu? Ce spune Florin Cîțu

În contextul relaxării restricțiilor, parte din măsuri vizând mai ales persoanele vaccinate, au apărut discuții despre o posibilă discriminare în cazul celor neimunizați. Prim-ministrul a negat categoric că se poate vorbi despre discriminare în acest caz.

„Nu cred că vor exista discriminări. Propunerile pe care le facem sunt propuneri pe care le-am văzut şi în alte ţări cu o rată mai avansată de vaccinare. În Israel erau şi cu penalităţi, noi nu facem aşa ceva”, declara șeful Guvernului, pe 6 mai.

Cu o zi înainte, Cîțu afirmase: „Există un mod de motivare a populației în fiecare țară. Dacă Germania e OK să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, putem fi si noi OK. Până la urmă, vaccinarea e singura soluție să iesim din pandemie. Cred că e normal ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:54 - Copil dispărut în Galați a fost găsit în Gara de Nord. Românii au primit mesaj RoAlert
22:53 - Marin Gherman: Am văzut o oarecare schimbare de paradigmă în ce a spus Putin. E destul de primejdios. S-a ajuns prea departe în acest vis al unui om care nu gândește la viitor, ci trăiește în trecut (VIDEO)
22:46 - Saveta Bogdan, reacție surprinzătoare la bătaia dintre Anamaria Prodan şi Reghecampf: „Eu i-aș zice să se liniștească…”
22:29 - Presa din Spania susține că Iker Casillas și Shakira formează un cuplu / Ce reacție a avut fostul portar
22:27 - Joe Biden: „America şi aliaţii săi nu vor fi intimidaţi de Putin şi de cuvintele sale nechibzuite”
22:09 - Câte zeci de mii de euro a scos Mario Fresh din buzunar pentru noua sa mașină: „Când munca dă roade”
21:57 - Jurnalistul Marin Gherman, despre anunțul anexării teritoriilor ucrainene: „Evenimentul de astăzi trebuia să fie o mare sărbătoare pentru Rusia, dar ne-a adus aminte de un priveghi”
21:56 - Vladimir Putin a cântat la concertul de anexare din Piața Roșie: „Victoria va fi a noastră” (VIDEO)
21:37 - Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat: Guvernul, și mai ales Ministerul Familiei, sprijină tinerii și familiile la început de drum prin programele Student Invest și Family Start (VIDEO)
21:35 - Autoritățile din regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați